Глава УПЦ КП: "Залишки від Московського патріархату матимуть ті ж права, як і всі"

19.09.2018 17:40 0

Глава УПЦ КП:

Турботами Посольства України була організована зустріч патріарха УПЦ КП з українською громадою Вашингтона. Валерій Чалий привітав делегацію Української Церкви та побажав плідних результатів патріаршої візитації. На завершення свого виступу посол нагородив Філарета почесною грамотою Посольства України в США.
Під час заходу патріарх Філарет розповів присутнім про сучасний стан Української Православної Церкви Київського Патріархату, про можливість постання в Україні єдиної помісної Православної Церкви та перспективу визнання автокефалії українського православ‘я.
Виступаючи в Посольстві України в США перед представниками української громади, патріарх Філарет заявив, що після надання автокефалії залишки Московського Патріархату в Україні вже не будуть називатися Українською Церквою, але всі права їх будуть збережені.
"А те, що залишиться від Московського патріархату, матиме ті ж права, як і всі українські церкви, однак не буде називатися Українською церквою", - зазначив він.
Філарет висловив упевненість у тому, що Українська Церква найближчим часом отримає томос про автокефалію від Вселенського патріарха і це означатиме об'єднання суспільства і народу.
За плідну працю на користь української держави та Української Церкви предстоятель УПЦ Київського Патріахату нагородив Валерія Чалого орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.
Предстоятеля на заході супроводжували митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату протоієрей Олександр Трофимлюк та голова управи парафії святого апостола Андрія Першозванного м. Блумінгдейл Іван Яресько.
Того ж дня Філарет зустрівся із американським політиком-республіканцем, сенатором США від штату Огайо Робертом Портманом та з колишнім віце-президентом Сполучених Штатів Америки (2009 – 2017) Джозефом Байденом.
Предстоятель Київського Патріархату висловив їм подяку за постійну підтримку України та вручив високі церковні нагороди – ордени святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня.
Джозеф Байден, зокрема, наголосив на важливості постання в Україні єдиної помісної Православної Церкви для утвердження державності та висловив подяку Філарету за його працю з поширення духовності в українському суспільстві, допомоги українському війську, боротьби з корупцією тощо.
Патріарха супроводжували митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату протоієрей Олександр Трофимлюк та голова управи Свято-Андріївського кафедрального собору м. Блумінгдейл Іван Яресько.

Нагадаємо, що 17 вересня 2018 року у межах свого візиту до Сполучених Штатів Америки патріарх Філарет очолив конференцію настоятелів та голів управ парафій Вікаріату УПЦ Київського Патріархату в Сполучених Штатах Америки та Канаді.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Самое выгодное предложение приобретения сжиженного газа Как выглядит венецианский карнавал Приметы на свадьбу что можно что нельзя Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков! Поисковое продвижение интернет магазинов

Публикации