Глава УПЦ КП: "Залишки від Московського патріархату матимуть ті ж права, як і всі"

19.09.2018 17:40 0

Глава УПЦ КП:

Турботами Посольства України була організована зустріч патріарха УПЦ КП з українською громадою Вашингтона. Валерій Чалий привітав делегацію Української Церкви та побажав плідних результатів патріаршої візитації. На завершення свого виступу посол нагородив Філарета почесною грамотою Посольства України в США.
Під час заходу патріарх Філарет розповів присутнім про сучасний стан Української Православної Церкви Київського Патріархату, про можливість постання в Україні єдиної помісної Православної Церкви та перспективу визнання автокефалії українського православ‘я.
Виступаючи в Посольстві України в США перед представниками української громади, патріарх Філарет заявив, що після надання автокефалії залишки Московського Патріархату в Україні вже не будуть називатися Українською Церквою, але всі права їх будуть збережені.
"А те, що залишиться від Московського патріархату, матиме ті ж права, як і всі українські церкви, однак не буде називатися Українською церквою", - зазначив він.
Філарет висловив упевненість у тому, що Українська Церква найближчим часом отримає томос про автокефалію від Вселенського патріарха і це означатиме об'єднання суспільства і народу.
За плідну працю на користь української держави та Української Церкви предстоятель УПЦ Київського Патріахату нагородив Валерія Чалого орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.
Предстоятеля на заході супроводжували митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату протоієрей Олександр Трофимлюк та голова управи парафії святого апостола Андрія Першозванного м. Блумінгдейл Іван Яресько.
Того ж дня Філарет зустрівся із американським політиком-республіканцем, сенатором США від штату Огайо Робертом Портманом та з колишнім віце-президентом Сполучених Штатів Америки (2009 – 2017) Джозефом Байденом.
Предстоятель Київського Патріархату висловив їм подяку за постійну підтримку України та вручив високі церковні нагороди – ордени святого рівноапостольного князя Володимира ІІ ступеня.
Джозеф Байден, зокрема, наголосив на важливості постання в Україні єдиної помісної Православної Церкви для утвердження державності та висловив подяку Філарету за його працю з поширення духовності в українському суспільстві, допомоги українському війську, боротьби з корупцією тощо.
Патріарха супроводжували митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату протоієрей Олександр Трофимлюк та голова управи Свято-Андріївського кафедрального собору м. Блумінгдейл Іван Яресько.

Нагадаємо, що 17 вересня 2018 року у межах свого візиту до Сполучених Штатів Америки патріарх Філарет очолив конференцію настоятелів та голів управ парафій Вікаріату УПЦ Київського Патріархату в Сполучених Штатах Америки та Канаді.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Гнатолог: наукове дослідження зубів та їх роль у здоров'ї Качественная техника для съемки Вчимо англійську швидко та ефективно Церковные иерархи обсуждают законопроект об открытии заседаний парламента молитвой "Отче наш" Получение клиентского статуса и соответствующие привилегии

Публикации