Глава УПЦ КП відвідав Держдепартамент США і виступив в Атлантичній раді

25.09.2018 16:07 6

Глава УПЦ КП відвідав Держдепартамент США і виступив в Атлантичній раді

У Держдепартаменті владика за участю посла України в Сполучених Штатах Америки Валерія Чалого провів зустріч із помічником Державного секретаря США у справах Європи і Євразії Уесом Мітчелом, під час якої були обговорені питання підтримки України в забезпеченні свободи, демократії, вільного сповідування віри, відстоюванні територіальної цілісності, а також значення для національної безпеки України постання визнаної вселенським православ’ям незалежної єдиної помісної Православної Церкви тощо.
Предстоятеля супроводжували митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату протоієрей Олександр Трофимлюк та голова управи парафії святого апостола Андрія Першозванного м. Блумінгдейл Іван Яресько.
Того ж дня патріарх Філарет виступив із публічною лекцією в Атлантичній раді (Atlantic Council) – впливовій неурядовій організації Сполучених Штатів Америки, котра переважно займається міжнародними відносинами атлантичної спільноти, у тому числі створюючи неформальне місце зустрічі для глав держав, військових лідерів та міжнародних лідерів з обох боків Атлантики.
Організатором і модератором заходу став директор Євразійського цетру Атлантичної ради Джон Гербст.
Почути патріарше слово прибули численні експерти, дипломати та журналісти, зокрема представники Державного департаменту США, посольств Литви, Польщі, Російської Федерації, Румунії, України, Фінляндії, Комісії з питань міжнародної релігійної свободи, Міжнародного комітету Криму, Американсько-Української фундації, Українського канадського конгресу, Інституту миру, Центру стратегічних і міжнародних досліджень, кореспонденти «Українського тижня», «Укрінформу», телеканалів «Україна», «Руставі 2», радіо «Свобода» тощо.

Після лекції владика відповів на запитання, які найбільше турбують слухачів.
20 вересня патріарх Філарет відвідав «Голос Америки» – інтернет видання, телеканал та радіостанцію зі штаб-квартирою у Вашингтоні, що веде мовлення англійською та 45 іншими мовами. Тут владика дав два інтерв‘ю: українській та російській редакціям.
22 вересня у місті Пармі штату Огайо патріарх Філарет взяв участь у вшануванні жертв Голодомору 1932–1933 років. Він звершив панахиду перед пам‘ятником загиблим від великого голоду, що споруджений біля Свято-Володимирського собору м. Парма. Патріарху співслужило духовенство Пармської єпархії Української Греко-Католицької Церкви на чолі з правлячим архієреєм Богданом Данилом та духовенство Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки (Константинопольського Патріархату) на чолі з настоятелем Свято-Володимирського кафедрального собору м. Парми протоієреєм Іваном Наконечним.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оформление патента на работу иностранцам в Москве Основные правила при игре в онлайн-слоты Митрополит УПЦ, який активно співпрацює з владою "ЛНР", каже, що це "провокація" Полезные советы по дому, саду и даже интернету всегда под рукой Екс-депутат Житомирської міськради під виглядом клірика вимагає з людей гроші

Публикации