Глава УПЦ КП виступив із зверненням до Кремля — "братовбивць — нових каїнів"

26.11.2018 20:02 3

Глава УПЦ КП виступив із зверненням до Кремля —

"25 листопада 2018 р. у морі біля окупованого Росією кримського м. Керч стався новий акт відкритої збройної агресії РФ проти України - було атаковано та захоплено українські військові кораблі, поранено та взято в полон наших моряків", - нагадує патріарх Філарет.
"Дотепер Кремль намагався брехнею приховувати свою агресію проти Української держави, використовуючи війська без розпізнавальних знаків, прикриваючись місцевими колаборантами, розповідаючи про «громадянську війну на Донбасі» та «самовизначення народу Криму». 25 листопада 2018 р. Російська Федерація вчинила відкритий акт агресії проти України, який вже не приховує", - зазначив глава УПЦ КП.
За його словами, "український народ може дати лише одну відповідь на цей напад - мужньо протистояти ворогу, ставши на захист рідного краю, на захист своєї державності та свободи".
"Знову звертаю свій голос до братовбивць - нових каїнів, які називаючи наш народ своїм братом, прийшли в наш дім, щоб проливати кров і поневолювали: отямтеся і припиніть чинити зло! Сховайте меч свій і поверніться до свого дому!" - звернувся Філарет до Кремля.
Він закликав усіх віруючих підносити свої молитви за перемогу і мир для України, а також "благословення на українських воїнів, які обороняють країну від агресора".

Слід зазначити, що напередодні, 24 листопада, глава РПЦ патріарх Кирило відвідав Балтійську базу ВМФ Росії в Калінінградській області, де оглянув військові кораблі Балтійського флоту Росії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как быстро и выгодно избавиться от отходов Большой выбор тактического снаряжения отечественных и иностранных производителей Срочный и недорогой переплет диплома Китайские бани – специфика воздействия и польза для организма Берите автомобили во временное пользование

Публикации