Глава УГКЦ у Києві відкрив форум «Соціальне служіння сім’ї»

13.10.2019 15:16 6

Глава УГКЦ у Києві  відкрив форум «Соціальне служіння сім’ї»

Кожна християнська сім’я має бути школою християнської віри: в якій Добра Новина про Бога передавалася б молодим поколінням. На цьому наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 12 жовтня у Києві під час відкриття Всеукраїнського форуму соціального служіння УГКЦ «Соціальне служіння сім’ї».

За його словами, теми служіння, милосердя і любові мають велике значення для нашої Церкви, бо є важливими елементами для нашої духовності та для «живих» парафій.

«Цього року Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій оголосила цей рік – Роком сім’ї, родини в Україні. Тож як сьогодні не говорити про сім’ю як про первинну школу християнського життя як такого?! Сім’я як домашня Церква – первинна клітинка церковного організму, а також суспільного організму, народу та держави. Ми мусимо наново оцінити сім’ю, де люди вчаться жити по-християнському і робити перші кроки у своєму християнському житті», – вважає духовний лідер греко-католиків.

Патріарх Святослав наголосив, що потрібно думати про те, як послужити сім’ї, щоб вона могла відчути себе підтриманою всією церковною спільнотою та бути собою. Тепер сім’я як інституція перебуває під атакою різних новітніх сучасних ідеологій. Оскільки колись, у період переслідування Церкви, сім’я врятувала її, то зараз Церква повинна врятувати християнську сім’ю.

Крім того, він пояснив, що зараз найважливішим способом душпастирства є служіння, а соціальне служіння є одним із видів душпастирства та служіння, яке повинна здійснити Церква як спільнота віруючих. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Як РІСУ інформувала, 12 жовтня 2019 року у Києві втретє стартував всеукраїнський Форум соціального служіння УГКЦ під назвою «Соціальне служіння сім’ї». Організатори заходу – Відділ соціального служіння УГКЦ спільно з Карітасом України та БО «Львівська освітня фундація».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/77432/

Следующая новость
Предыдущая новость

Шторы плиссе – лучший выбор современной хозяйки Врезные замки - высокое качество и доступные цены Автооптика по заводским ценам Готовим пиццу! Биокамины – новинка, заслуживающая внимания

Публикации