Глава УГКЦ: «Україна морально не готова до заборони абортів, бо живе в абортивному менталітеті»

29.09.2017 13:06 6

Глава УГКЦ: «Україна морально не готова до заборони абортів, бо живе в абортивному менталітеті»

«Україна морально ще не готова до заборони абортів, бо живе в абортивному менталітеті», – цитує главу УГКЦ сайт цієї конфесії. Цікаво, що подібну точку зору декілька років тому висловлював тодішній глава УПЦ (МП) митрополит Володимир.
«Адже багато років аборт у нас вважався чимось дозволеним, і якщо його зараз заборонити, то це сприйматиметься людьми як обмеження їхніх прав», – сказав глава УГКЦ.
За офіційною статистикою, щороку в Україні здійснюється понад 200 тисяч абортів. «Аборт, із точки зору медицини, – це штучне переривання вагітності. Але в плані моральної оцінки цього явища, аборт – навмисне вбивство невинної людської особи», – сказав архієпископ Святослав.
За його словами, люди часто не замислюються, яке значення має такого типу злочин не тільки для новонародженої дитини, яку вбивають, а й для жінки, для родини, для самого лікаря і загалом для всього суспільства. Предстоятель висловив позицію, що Церква підтримує заборону абортів в Україні на законодавчому рівні, оскільки фундаментом, основою будь-якого демократичного суспільства є захист життя його членів.
«Звичайно, – продовжив предстоятель УГКЦ, – сама заборона нічого не вирішує. Хто хоче, може обійти будь-які заборони. Наприклад, сьогодні в Україні спостерігаємо таке явище як «абортний туризм». До України приїжджають робити аборти жінки з країн, де штучне переривання вагітності заборонене законом. Тому, гадаю, найважливіше є усвідомити усім нам, а не тільки жінкам, як це часто думають, те, у чому полягає моральне зло такого вчинку і які він має наслідки для всього суспільства».
В Україні є відповідні рухи, які пропагують аборт як право жінки. «З такою аргументацією важко погодитися. Бо сучасна медицина, сучасна наука нам чітко каже, що людський зародок, ембріон – це не є істота на нижчих стадіях еволюції, як вчили в радянських медичних інститутах, це не частина, клітина, орган тіла матері, а окремий організм, окрема особа – людина. Тому, коли роблять аборт, то вбивають людину на ранніх стадіях її життя. Тут ми мусимо себе запитати: чи ми можемо стверджувати право кого-небудь на вбивство іншої людини?!» – переконує глава УГКЦ.
Владика Святослав також вважає, що сурогатне материнство теж є тяжким злочином, тяжким гріхом проти гідності жінки і материнства як такого. Він переконує, що сурогатне материнство – це «один зі способів торгівлі людьми». «Очевидно, тут ідеться про торгівлю здатністю жінки народжувати. Вона народжує і виношує дитину не для себе, а на продаж. Тож ідеться про торгівлю справді святими речами, якими є початок людського життя, виношування, плекання цього життя, а відтак саме материнство як таке», – відзначає Святослав.
На його погляд, часто самі жінки є не поінформовані, коли погоджуються приймати гроші за народження комусь дитини, не дуже добре розуміючи, що чинять. «Тому я дуже хочу застерегти всіх тих, які нас сьогодні чують, від такого типу торгівлі людьми, бо в такий спосіб ми справді зневажаємо материнство, зневажаємо гідність жінки, торгуємо нашим майбутнім», – додав глава УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности транзакций и видеослоты, как лучший вариант активных ставок Современные услуги печати Сайт с лучшими бесплатными видеослотами Как выбрать кроссовки для повседневной носки? Где купить складское оборудование?

Публикации