Глава УГКЦ спільно з п’ятьма міністрами України посадив у Києві дерево миру

06.11.2018 21:16 6

Глава УГКЦ спільно з п’ятьма міністрами України посадив у Києві дерево миру

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав сьогодні, 6 листопада, узяв участь у Всеукраїнській безстроковій екологічній акції «Посади дерево миру», посадивши дерево на Алеї миру біля Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Акцію розпочали в Патріаршому соборі молитвою за мир в Україні, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

До події приєдналися посадовці України: Остап Семерак, Міністр екології та природніх ресурсів, Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки, Павло Петренко, Міністр юстиції, Володимир Омелян, Міністр інфраструктури, Ігор Жданов, Міністр молоді і спорту, Арсеній Яценюк, прем’єр-міністр України 2014-2016 років.

«Вітаю в нашому Патріаршому соборі наших українських міністрів, які разом з нами хочуть садити дерево миру, бо ми разом як віруючі люди, як спільнота людей, яким Господь Бог доручив майбутнє України, української сім’ї і людини на цій землі, є відповідальні за плекання миру», – сказав Глава УГКЦ.

Метою акції є привернути увагу українців до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході України, до непоправної шкоди, завданої довкіллю України, екологічних проблем, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму. Це акція заклику до збереження природи, української землі та країни.

У Священному Писані слово «дерево» має глибоке символічне значення, відзначив Блаженніший Святослав. «Псальмопівець Давид говорить про людину як про дерево. Вершиною символізму дерева є знак Чесного і Животворящого Хреста, на якому наш Спаситель приніс себе у жертву. І властиво Він своєю смертю на хресті перетворив дерево на знак миру, на знак примирення між Богом і людством, між Творцем і Його сотворінням», – сказав Предстоятель.

За його словами, ми сьогодні так багато говоримо про мир. І ця акція відбувається 6 листопада – у день попередження експлуатації навколишнього природнього середовища під час війни і воєнних конфліктів. Люди починають розуміти, що під час війни страждає, плаче не тільки людина, а все Боже створіння. Ми бачимо, що не тільки український народ на своєму тілі носить рани, але ранами вкрита вся українська земля.

«Міжнародні організації говорять, – наголосив Глава Церкви, – що Схід України належить до найбільш забруднених вибуховими матеріалами частин земної кулі. Ми сьогодні хочемо разом посадити дерево миру, аби лікувати рани України, української землі і дбати про те, щоби наш спільний дім – Україна росла у мирі. Бо мир так само треба плекати, як людина плекає дерево».

Глава Церкви подякував усім, хто долучився до цього важливого дня і події.

Міністр екології і природніх ресурсів Остап Семерак відзначив, що за три роки існування цієї акції в сотнях українських міст та сіл були посаджені алеї миру. Це є спільна акція УГКЦ та Міністерства екології.

«Такою спільною дією ми звертаємо увагу всього світу, всього суспільства на ту соціально-екологічну шкідливу дію війни на Сході України і закликаємо всіх до миру», – сказав пан міністр. Остап Семерак подякував Главі Церкви, що він передав Папі Франциску дані про екологічні наслідки війни в Україні.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/73367/

Следующая новость
Предыдущая новость

Громаду Жовкви сколихнула неповага церкви УПЦ до загиблого в АТО бійця Єпископ УПЦ КП обговорив питання співпраці з Управлінням охорони здоров’я Житомирської ОДА Куда поехать отдохнуть в России Широкий выбор запчастей для мотоблоков Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона

Публикации