Глава УГКЦ розповів про війну в Україні архиєпископу Неаполя

21.11.2018 1:48 3

Глава УГКЦ розповів про війну в Україні архиєпископу Неаполя

У рамках візиту до архиєпархії Неаполя Патріарх Святослав зустрівся з кардиналом Крешенціо Сепе, архиєпископом Неаполя. Зустріч відбулася 17 листопада, напередодні поминальних заходів за жертв Голодомору - геноциду українського народу.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, у ході розмови Патріарх Святослав подякував кардиналу Сепе за опіку над українською громадою в Неаполі й за те, що прийняв на служіння двох священиків з України. Глава УГКЦ розповів Архиєпископу Неаполя про виклики в душпастирському служінні українським мігрантам, особливо в регіоні Кампанья (офіційно зареєстрованих 44 тисячі українців, включно з Неаполем). Окрім цього, Предстоятель УГКЦ розповів кардиналу про ситуацію в Україні, зокрема гуманітарну катастрофу, спричинену війною на Сході країни.

Кардинал Сепе розповів Блаженнішому Святославу про ситуацію у своїй архиєпархії, соціальні, культурні та релігійні виклики в житті Південноіталійського регіону. Високо оцінюючи візит Глави УГКЦ та масштаби вшанування 85-ї річниці Голодомору в м. Неаполі, кардинал повідомив Блаженнішого Святослава, що з цієї нагоди було вирішено зробити історичний жест: виставити мощі св. Януарія під час Літургії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/73593/

Следующая новость
Предыдущая новость

Куда лучше отправиться отдыхать туром? Качественные ортопедические матрасы по приятной цене Как заработать с помощью онлайн казино Вулкан Популярные азартные игры в интернете Купить двигатель для садовой техники недорого

Публикации