Глава УГКЦ разом з папою Римським відзначать в Литві 100-річчя відновлення державності країн Прибалтики

21.09.2018 14:36 0

Глава УГКЦ разом з папою Римським відзначать в Литві 100-річчя відновлення державності країн Прибалтики

Участь глави УГКЦ в історичному візиті понтифіка до Литви є виявом вдячності Литовській Католицькій Церкві за її солідарність з УГКЦ під час переслідувань у Радянському Союзі. Відомо, що офіційні католицькі єпископи Литви відчували свою пастирську відповідальність за вірних переслідуваної УГКЦ, між духовенством обох Церков існували тісні контакти, деякі підпільні священики та єпископи вчилися в єдиній тоді католицькій семінарії у цілому Радянському Союзі.
Після відвідин Литви папа продовжить свою подорож до Латвії та Естонії. Візит папи до країн Балтики припадає на 100-річчя відновлення їхньої державності, тобто першої декларації про незалежність від Росії. Другий символічний ювілей – 25-річчя візиту святого Івана Павла ІІ, який проголосив свій візит “подорожжю до країн, що знову здобули свою незалежність”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить лобовое стекло на любую модель Игровые аппараты Вулкан 777 Как выбрать надежное такси в Киеве Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО Как не ошибиться, приобретая межкомнатные двери?

Публикации