Глава УГКЦ про церковний скандал у Запоріжжі: «Не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков»

09.01.2018 19:45 0

Глава УГКЦ про церковний скандал у Запоріжжі: «Не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков»

За словами предстоятеля УГКЦ, він шокований такою поведінкою священнослужителя і надзвичайно здивований зневажливим ставленням до сім’ї, яка переживає велике горе — втрату своєї дитини.
«Я цілком не розумію тих аргументів, які, буцімто спираючись на якісь богословські засади, намагаються виправдати таку поведінку. Ми вважаємо, що не тільки можна, а й потрібно молитися за членів інших Церков України. Думаємо, що не тільки можна, а й потрібно шукати все те, що допомогло б людині наблизитися до Бога, особливо в суспільстві, яке потребує духовної настанови і в якому є так багато болю. Мета священика — полегшити ці страждання. Добрий пастир не засуджує людину, але шукає "загублену овечку"...» — зазначив він.
Глава УГКЦ каже, що не можна виправдовувати зневагу людини жодними правилами чи конфесійними обмеженнями. «Потрібно поважати біль іншої людини, бо до цього спонукає нас загальнолюдська і християнська любов», — зазначив він.
«Мені сумно, що таке сталося. Думаю, що це буде добрим уроком для всіх, зокрема для священнослужителів, як не потрібно чинити», — наголосив ієрарх.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Диваны современные, модульные, модные и необычные Православный сайт со всей необходимой информацией Папа Франциск передав особисту пожертву на побудову собору УГКЦ у Харкові Как носить мужскую рубашку должным образом Преимущества лазерной коррекции зрения

Публикации