Глава УГКЦ проголосив святого Івана Павла ІІ покровителем польсько-українського примирення

13.10.2017 22:36 3

Глава УГКЦ проголосив святого Івана Павла ІІ покровителем польсько-українського примирення

У головному храмі Католицької Церкви – соборі Святого Петра, глава УГКЦ проголосив папу Івана Павла ІІ покровителем «святої справи польсько-українського примирення».
Звертаючись до присутніх на молитві, глава УГКЦ зазначив, що «святий папа Іван Павло ІІ є особливим Божим даром для польського та українського народів. Знаємо, що сучасна Європа була побудована на ідеї миру. Будучи великим будівничим сучасної Європи, цей великий папа став справжнім посланцем миру, зумів лікувати рани минулого і закладати християнські основи європейського майбутнього».
Предстоятель УГКЦ висловив переконання, що справа примирення є не лише ідеєю, а «справжнім духовним рухом, котрий розпочався в Римі 30 років тому саме завдяки ініціативі святого папи».
Беручи до уваги роль та внесок Івана Павла ІІ у справу примирення двох народів, Святослав проголосив його покровителем цього «духовного руху»: «Проголошую святого папу Івана Павла ІІ покровителем і заступником польсько-українського примирення – духовного руху, що сьогодні зазнає певних випробувань з обох боків».
Цього ж дня на прес-конференцію в прес-центрі Ватиканського радіо владика Святослав наголосив: «Сьогодні на цьому шляху ми потребуємо його заступництва і допомоги, оскільки у сучасній Європі знову відроджуються національні егоїзми». На думку Святослава, «ці національні егоїзми є справжнім викликом для європейської єдності і руйнують фундаменти, закладені папою Іваном Павлом ІІ».
Він вказав також на «небезпеку політичного популізму, через який політики, і не тільки вони, використовують національні сентименти для створення нових екстремальних націоналізмів». Саме тому, вважає глава УГКЦ, продовження «духовного руху примирення наших народів, котрий започаткував святий папа, є необхідним для побудови християнського майбутнього Європи».
12 жовтня в Колегії святого Йосафата в Римі відбулося вручення нагород примирення. Цього року нагороди отримали Конгрегація для Східних Церков та редакція Ватиканського радіо (польська, українська та словацька секції).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Старовинну ікону підмінили у церкві на Тернопільщині Печное отопление для дома или дачи Космолот - как перевернуть сознания клиентов Татуировки в Киеве: расценки и качество Азартные игры и православие

Публикации