Глава УГКЦ на Аcамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи назвав те, що сьогодні є найбільшою бідою для Церкви

05.10.2019 13:39 0

Глава УГКЦ на Аcамблеї Ради Єпископських Конференцій Європи назвав те, що сьогодні є найбільшою бідою для Церкви

В Іспанії, у паломницькому центрі Європи Сантьяго-де-Компостела, місті, де спочивають мощі св. ап. Якова, першого єпископа Єрусалима, триває чергова пленарна аcамблея Ради Єпископських Конференцій Європи. Тема асамблеї: «Європо, час прокинутися! Ознаки надії».

Україну представляють: Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Архиєпископ Мечислав Мокшицький, віцепрезидент Римо-Католицької Єпископської Конференції України, і владика Мілан Шашік, єпископ Мукачівський ГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Упродовж першого дня пленарних засідань очільники єпископатів Європи заслухали аналітичну доповідь відомого французької філософині Шантал Дельсоль (Chantal Delsol) на тему «Католицизм у дехристиянізованому суспільстві». Під час дискусії над запропонованим аналізом єпископи обговорили присутність у сучасній культурі секуляризованої Європи ознак християнського пробудження і надії.

У своєму слові Блаженніший Святослав, на основі досвіду переслідування УГКЦ комуністичним режимом і душпастирства в умовах війни, підкреслив, що найсильнішим способом проповіді Євангелія є його свідчення життям християнської спільноти. «Найбільшою бідою Церкви є християни, які живуть звичаями, що суперечать їхній вірі: своїми ділами зрікаються Христа, Його істини», — сказав Блаженніший Святослав.

«У час, коли відбувається радикальна зміна самої парадигми життя суспільства на європейському континенті, жива віра, засвідчена щоденним життям християн, є сильнішою від новітніх ідеологій», — наголосив Глава УГКЦ.

Він висловив упевненість, що найсильнішим знаком надії Європи є те, що у ній люди все ж таки вірять в Бога. «Спосіб її вияву перед обличчям інших людей радикально змінюється. Однак, коли твій особистий світ, світ твоєї певності та захищеності, розвалюється на твоїх очах, людина завжди шукає Бога і є особливо чутливою до Його Слова. На війні на Донбасі атеїстів немає!» — ствердив Блаженніший Святослав.

Цьогорічна пленарна аcамблея Ради Єпископських Конференцій Європи завершить свою роботу у неділю, 6 жовтня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/77358/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основные правила при игре в онлайн-слоты Казино Вулкан - ваши мечты сбываются Оригинальные памятники в Запорожье: как подобрать дизайн надгробья для умершего близкого Угловые кухни: индивидуальное производство мебели под заказ Створіть свій власний аромат: Набори для самозамісу рідин для вейпінгу

Публикации