Глава УГКЦ: «Наша Церква завжди була державотворчою, але ніколи не була державною»

06.08.2018 17:14 0

Глава УГКЦ: «Наша Церква завжди була державотворчою, але ніколи не була державною»

«Ця проща є подячною молитвою за дар 1030-річчя Хрещення Русі-України, – зауважив предстоятель УГКЦ під час проповіді до прочан. – Ми хочемо подякувати Господу Богу за те, що 1030 років тому ми вийшли з хрещальної купелі, до якої нас привів рівноапостольний князь Володимир, як єдиний об’єднаний в Христі Божий народ. Цей скарб святої віри передавався в нашому народі, як найдорогоцінніший національний скарб, із покоління в покоління, від батьків до дітей, від матері до її дитини».
Говорячи про Київську Церкву, глава УГКЦ зауважив, що вона завжди виконувала роль євангельського батька, і завжди, у кожному історичному моменті, вела своїх дітей до поєднання з Христом.
«Саме віра в Бога, – переконує владика Святослав, – дає нам можливість не впадати в крайнощі в наших особистих життєвих виборах. Саме Церква Христова повинна послужити українському суспільству так, як 1030 років тому, віднайти осердя свого національного державного будівництва. Саме через те, що наші попередники ставили Бога в центрі своєї політичної, державної діяльності, Церква змогла виконати своє служіння».

Глава УГКЦ: «Наша Церква завжди була державотворчою, але ніколи не була державною»

В УГКЦ, в її історії, відзначив предстоятель УГКЦ, зокрема в сучасності, проявилася древня київська модель служіння своєму народові і його державі. «Саме через те, що наша Церква вчила ставити в центр свого життя тільки Бога, вона завжди була державницькою. Вона вчила людей бути вільними. Завжди була державотворчою, тому що була матір’ю і учителькою свого народу. Але ніколи наша Церква не була державною, яка б обожнювала земну владу і йшла б на служіння земним володарям. Тому вона завжди була Церквою свого народу», – сказав архієрей.
«Саме цю місію, – запевнив Святослав, – наша Церква хоче виконувати і в сучасному українському суспільстві».
Насамкінець глава УГКЦ пригадав, що цього року вірні моляться "Отче наш" і "Богородице Діво" за чесне проведення виборів в Україні у 2019 році. І разом з прочанами помолився за це.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Купить террариум можно и в интернет магазине Счастливый билет Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове Создание и обслуживание мини АЗС Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске

Публикации