Глава УГКЦ зустрівся з новообраним Президентом України

06.05.2019 23:42 3

Глава УГКЦ зустрівся з новообраним Президентом України

У понеділок, 6 травня 2019 року, у резиденції Блаженнішого Святослава при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбулася його зустріч із Володимиром Зеленським, новообраним Президентом України.

Володимир Зеленський привітав Його Блаженство з днем народження та висловив слова пошани до Української Греко-Католицької Церкви за постійну і тривалу духовну підтримку всіх українців у ці складні часи, — повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Відтак Глава УГКЦ привітав пана Володимира з обранням на президентське служіння, а також виявом до нього великої довіри українського народу. Архиєрей запевнив його у відкритості УГКЦ до співпраці на партнерських засадах для добра українського народу та нашої держави.

У ході зустрічі була порушена ціла низка важливих для майбутнього незалежної і соборної України питань і ролі УГКЦ у цих процесах. Було згадано вагому місію Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій у справі збереження релігійного миру, громадську ініціативу «Національний форум „Трансформація України“ для здійснення глибинного прагнення нашого народу побудувати європейську Україну, повноправного члена ЄС.

Окремо Блаженніший Святослав згадав про важливість Світового конгресу українців і великої української діаспори в царині підтримки нашої держави на світовій арені, а також про необхідність належної відповіді на виклики гібридної війни, яку країна-агресор веде проти України за допомогою пропаганди та дезінформації.

Глава УГКЦ згадав про проблему масової еміграції молоді з України та роль Церкви не лише в тому, щоб надати належну пастирську опіку емігрантам, а й щоб подбати про їхній зв’язок із Батьківщиною. «Нашою турботою є, зокрема, молодь, яка покидає країну в пошуках якісної європейської освіти. Тому ми хочемо запросити Вас до Львова, до Українського католицького університету, який є сучасним європейським християнським і академічним майданчиком надії для молодих українців», — зазначив Блаженніший Святослав.

Володимир Зеленський, зокрема, подякував архиєрею за те служіння, яке здійснює УГКЦ на окупованих територіях Донбасу та в анексованому Криму, зберігаючи таким чином зв’язок із цими громадянами України та надаючи їм належну опіку. Він також висловив вдячність за привітання, цінні думки та відкритість до співпраці.

На прощання Глава Церкви подарував поважному гостеві книжку про історію Української Греко-Католицької Церкви та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/75691/

Следующая новость
Предыдущая новость

На Херсонщине духовенство обвинило главу сельсовета в намерении передать фирме с российскими корнями землю, на которой стоит храм УПЦ КП Булгары в Татарстане Конструкция арочного металлодетектора Toyota Prado с новыми функциями для вашего удобства и функциональности Сайт для современных мам

Публикации