Глава УГКЦ зустрівся з архієпископом і мером Варшави, а також презентував полякам свою книжку «Діалог лікує рани»

16.03.2018 18:43 12

Глава УГКЦ зустрівся з архієпископом і мером Варшави, а також презентував полякам свою книжку «Діалог лікує рани»

У рамках візиту до Польщі глава УГКЦ зустрівся 15 березня з Здзіславом Сіпєрою, Мазовецьким воєводою, та Вітольдом Пахльом, мером Варшави. Глава УГКЦ представив керівництву воєводства та столиці душпастирські потреби українців, які приїхали працювати до Польщі. Воєвода і мер запевнили главу УГКЦ у тому, що будуть докладати всіх зусиль, аби забезпечити Греко-Католицькій Церкві у Польщі можливість мати власні місця для молитви і плекання власної ідентичності вірних.
У своїй доповіді «Роль Греко-Католицької Церкви в трансформації українського суспільства» під час конференції у Варшаві «Революція, війна та їх наслідки» 16 березня глава УГКЦ сказав: «Вживається спроба боротьби з корупцією на державному рівні, але існує також необхідність боротьби з нею на особистому рівні. Терпимість деяких проявів корупції в міжособистісних стосунках є наслідком ставлення, яке виникає внаслідок механізму захисту від тоталітарної держави, що вважався іноземним та недружним. Це вимагає роботи зі зміною свідомості, щоб кожен громадянин був переконаний, що Україна для нього є не іноземною державою, такою державою, яка його захищає, гарантує його майбутнє, безпеку та процвітання».
«Якщо молоде покоління не навчиться тримати в одній руці газету, а в другій – Святе Письмо, воно ніколи не зможе ініціювати соціальний діалог, необхідний для здійснення реформ. Нам потрібні молоді підприємці, які будуть проводити свою діяльність і стануть лідерами економічного розвитку України, керуючись принципами соціального вчення Церкви», – відзначив Святослав.
За його словами, Україна вступає в новий етап розвитку і набуває величезного досвіду болю та надії і цим вона може поділитися зі своїми сусідами як на Заході, так і на Сході. «В Україні ми спостерігаємо народження чогось нового. Це оптимістично, бо те, що народжується перед нашими очима, – нове життя, набагато краще, ніж це було раніше».
Важливим етапом візиту архієпископа Святослава до Польщі стала зустріч із кардиналом Казімєжом Ничем, архієпископом і митрополитом Варшавським, яка відбулася 15 березня 2018 року в Архієпископському палаці у Варшаві. Варшавський архієпископ запевнив главу УГКЦ у тому, що українські душпастирі можуть служити для греко-католиків у римо-католицьких костелах там, де в цьому є найбільша потреба.
Презентація книжки "Діалог лікує рани. Про Бога, Церкву та світ" архієпископа Святослава проводилася в прес-центрі Єпископської Конференції Польщі. Участь у заході взяли предстоятель УГКЦ верховний архієпископ Святослав, кардинал Казімєж Нич, єпископ Артур Мізінський, редактор Кшиштоф Томасік.
Книга опублікована на початку 2018 року у видавництві "Знак" у Кракові у 1030-ту річницю Хрещення Київської Русі. У виданні глава УГКЦ Святослав в обширному інтерв’ю з редактором Католицького інформаційного агентства Кшиштофом Томасіком відкриває деякі досі не відомі факти про минуле й сучасне УГКЦ, а також про свою дорогу життя і служіння.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Букмекерская контора, которая предоставляет выгодные условия Быстрое получение справки МСЭ Поиск автомобильных деталей по ВИН коду в Украине "Пурпурові вітрила" короткий зміст Быстрые грузоперевозки в Днепре

Публикации