Глава УГКЦ закликає молодь не використовувати насилля для збереження християнської моралі

17.07.2018 14:35 6

Глава УГКЦ закликає молодь не використовувати насилля для збереження християнської моралі

Предстоятель УГКЦ у промові та відповідях на актуальні запитання акцентував увагу на важливості сімейних цінностей та істинній любові у всій її повноті в сучасному житті християнина.
«Любити – означає бути здатним віддати життя за того, кого любиш. Та єдність, яка існує між Ісусом Христом і Церквою, може бути пізнаною й видимою у світі через чоловіка та жінку», – промовив глава УГКЦ.
За його словами, Всевишній заклав у кожному певну таємницю, яку запрошує кожного відкрити. І вона може бути пізнаною лише тоді, коли люди зламають свою самотність та вийдуть назустріч іншій людині.
На його думку, подружжя і богопосвячене життя – це два способи як вмерти для себе та жити для іншого. Тож головне завдання – навчитися любити.
«Ми сьогодні живемо у світі, в якому уява, яку людина має сама про себе, може кардинально відрізнятися від плану, який Бог має для неї. Основне поняття гендерної ідеології полягає в тому, що я сам себе творю», – заявив Святослав. І додав: «Ця ідеологія починає насаджувати певні уявні людські права, невидимі, які не мають нічого справжнього та нічого спільного з правдивою свободою, правом, законом. Як проти цього діяти? Церква ніколи не хоче проти чогось діяти. Вона завжди за щось. Передусім хоче захистити гідність людини, навіть розгубленої, яка не знає ким є, чи зраненої тим або тим досвідом. Церква хоче відкрити велику таємницю про гідність кожної людини, і, навіть, коли ми є найбільшими грішниками, все ж залишаємося гідними. Небесний Отець ніколи не перестане любити нас через наші гріхи. Ми самі себе перестаємо любити і самі себе нищимо своїми гріхами!».
Він переконаний, що саме Божі заповіді – це правильні дороговкази для нас. Тому не варто піддаватися різним спокусам, а потрібно жити відповідно до Божих істин та виконувати Його закони.
«Ніколи не можна правду насаджувати силою. Ніколи не можна використовувати насилля, щоб оберігати християнську мораль. Це абсолютно проти християнської моралі. Коли хтось уживає якусь силу з метою напасти на того, кого вважає грішником, то таку людину не можна вповні вважати християнином. Господь нікого не хоче змусити силою вірити в Нього, аби бути щасливим. Правда має силу, яку не треба захищати й насаджувати, правду треба свідчити своїм життям, правду треба проголошувати», – наголосив Святослав.
Він також запевнив, що варто жити християнським життям, тоді наше свідоцтво буде настільки сильним, що переможе будь-які ідеології, тоталітарні режими чи закони.
Очевидно, що застереження щодо насильства було зроблено главою УГКЦ у зв'язку з намаганням деяких активістів силою перешкодити "Маршу рівності" ЛГБТ у столиці.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе. УАПЦ продала монастир за 382 тисячі гривень Игровой ассортимент от Дрифт казино онлайн Голосовые поздравления с днем рождения по именам Врезные замки - высокое качество и доступные цены

Публикации