Глава УГКЦ закликав уникати «політичного і державного егоїзму»

13.03.2018 20:33 6

Глава УГКЦ закликав уникати «політичного і державного егоїзму»

«Цілуючи сьогодні наш Чесний і Животворящий Хрест, просімо Його, щоб оздоровив нас від нашого особистого самолюбства та егоїзму, який руйнує наше життя. Нехай Він зцілить наші родини, наше суспільно, наше державне і політичне життя від політичного і державного егоїзму, – закликав глава УГКЦ. – Подивіться, тепер ворог людського роду спричинює нові конфлікти, підсилюючи національні чи геополітичні егоїзми. Ми бачимо, що ж діється зараз в об’єднаній Європі, яка є на межі кризи і розвалу через те, що хтось вкладає великі кошти в національні егоїзми. Адже це ті демони, які спричинили Першу і Другу світові війни, а хтось начебто наново їх викликає з небуття. Проте хрест є завжди знаком перемоги, а також знаком поразки демонів, сили віруючих, знаком надії навіть і для тих, які спочивають у гробі. Поклоняючись сьогодні Чесному і Животворящому Хресту не біймося зректися себе самих, взяти на себе свій хрест і йти за Христом у вічне життя!».
Напередодні, 10 березня, у храмі в Каневі на Чернечій горі (Тарасовій горі) під час панахиди в день відходу у вічність Тараса Шевченка, глава УГКЦ згадав один з віршів поета.
«Гадаю, – наголосив глава УГКЦ, – Шевченко тут описав усі суспільні гріхи. Що йому найбільше боліло? У чому той жаль? Жаль за подвійні стандарти, подвійну мораль. Слухаючи тут голос Божий, який через творчість нашого Кобзаря стає голосом України, попросімо в Господа Бога оздоровлення. Просімо в ті часи, в які нам так важливо мати чутливе сумління, аби вкотре в історії ми не пошкодували про втрачений шанс».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

На Тернопільщині православні громади поділили церковний будинок Быстрое получение справки МСЭ Качественные ремкомплекты тормозного суппорта и колодок для Jaguar XF Услуги по созданию дизайна этикеток Диссертация от рук специалистов на заказ

Публикации