Глава УГКЦ закликав отців василіан йти на Донбас і до Криму

21.08.2017 19:44 3

Глава УГКЦ закликав отців василіан йти на Донбас і до Криму

19 серпня Патріарх Святослав відвідав Василіанський монастир у Добромилі. Першоєрарх освятив монастирський храм і назвав нові виклики, які сьогодні стоять перед монашеством УГКЦ.

«Він не є новий, – сказав Блаженніший Святослав, – бо збудований ще у ХVIII столітті. Але його краса була потоптана… Сьогодні, у свято Преображення, цей храм стає новим. Ми знаємо, що свого часу вже переобразився Василіанський чин. Бо саме звідси почалася славна реформа цього чину в кінці ХІХ століття».

Глава УГКЦ у звернені до василіан говорив про нові виклики, які сьогодні стоять перед монашеством УГКЦ. Це виклик до відроження і преображення.

«Вони сьогодні покликані дбати про оновлення, відродження і нашої держави, і нашого народу. Але це станеться лише через відновлення, преображення нашої Церкви, відновлення справжнього повноцінного духовного життя кожного віруючого нашої Церкви. І тому ми сьогодні бачимо певний виклик до відродження, – відзначив архиєрей.

Предстоятель запевнив, що сьогодні проситиме Духа Святого, аби послав благодать нової реформи для Василіанського чину в Українській Греко-Католицькій Церкві. «Тої благодаті, що є нічим іншим, як оновленням справжнього автентичного духовного життя, поширенням горизонтів… Бо справді, Василіанський чин розквітав лише тоді, коли він не відокремлював себе від решти монашества і тіла Церкви, але був у її серці. Лише тоді, коли за покликом митрополита Андрея ченці поїхали до Канади, Америки, Бразилії, Аргентини, щоб оновляти людські душі, цей Чин сам пережив своє внутрішнє оновлення», – вважає проповідник.

«І я сьогодні кличу наших отців василіан, кличу їх на Донбас, до Криму, кличу їх туди, де найбільше страждає тіло нашої Церкви», – наголосив проповідник.

Особливо Глава Церкви згадав великого реформатора і оновителя монашого життя УГКЦ – праведного митрополита Андрея Шептицького, який свого часу преобразився, який став монахом у цьому храмі.

«Є славна історія, – розповів Блаженніший Святослав, – як його мама, графиня Шептицька, приїхала до Добромиля і побачила, як її син замітає цей храм. Вона була здивована, бо незвично було бачити графа з мітлою в руках. Але ця переміна силою і благодаттю Духа Святого у цьому храмі зробила з нього Великого Мойсея українського народу. І ми сьогодні дякуємо за це». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Профессиональный татуаж в Краснодаре УПЦ КП звітувала про переговори з Константинополем щодо автокефалії Церкви розпочали благодійні акції для школярів з малозабезпечених родин Арт-проект Narciss Me Играть на лучшие игральных автоматах 777 на сайте онлайн казино Azino 777

Публикации