Глава УГКЦ відсвяткував у Греції 20-річчя заснування української церковної громади

15.05.2018 19:23 3

Глава УГКЦ відсвяткував у Греції 20-річчя заснування української церковної громади

Українcькі греко-католики, які проживають у Греції, урочисто зустріли Главу й Отця УГКЦ в Афінах перед храмом Пресвятої Трійці греко-католицького екзархату в Греції.
Главу УГКЦ зустріли місцеві віряни на чолі з екзархом для греко-католиків Греції владикою Мануелєм Ніном та головою Пасторально-місійного відділу УГКЦ владикою Йосифом (Міляном).
Святослав стояв біля витоків формування громади вірних УГКЦ у Греції - він свого часу навчався у семінарії в Афінах і на прохання колишнього глави УГКЦ Любомира Гузара збирав громаду.
Глава УГКЦ зустрівся з українською громадою Афін і поділився своїми спогадами, як він формував на цій землі першу українську спільноту. Він зауважив, що бачив українських жінок-заробітчанок у різних місцях і пригадував слова Ісуса Христа, який плакав над Єрусалимом: “Єрусалиме, Єрусалиме... скільки разів я хотів зібрати дітей твоїх, як квочка збирає курчат своїх під крила”. “Для мене образ цієї квочки - це образ душпастиря в діаспорі, який покликаний збирати, не питаючи, звідки ти приїхав, легально чи ні, чи хрещений у Православній Церкві чи в Католицькій, - не питаючи, але пригортаючи”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Парафія УГКЦ уклала із злодіями угоду про примирення Лазні Львова: традиції та сучасність Где можно заказать курсовую работу Спільний проект УПЦ КП і ресторану "Остання Барикада" — 7 тисяч порцій їжі знедоленим Сканер Argox AS-8000: компактное устройство для считывания штрих-кодов

Публикации