Глава УГКЦ відвідав "символ відродження і свідок воскресіння Української Церкви в США"

14.11.2018 3:29 3

Глава УГКЦ відвідав

Глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав у своєму слові до вірних у неділю, 11 листопада 2018 року, під час літургії в храмі Святих Володимира і Ольги в Чикаго наголосив: «Я думаю, що ця парафія є символом відродження, зцілення і надії, а також свідком воскресіння Української Церкви в США. Найважливіше те, що воскресла надія, а українці, зокрема у вільному світі, перестали боятися про майбутнє своєї Церкви, громади і свого народу. Навіть тоді, коли Церква на рідних землях перебувала у стані переслідувань, світло надії засяяло над нашим народом. Ми сьогодні хочемо скласти подяку Богові за нашого великого ісповідника віри, свідка воскресіння і носія Божої сили патріарха Йосифа Сліпого».
Глава УГКЦ висловив слова вдячності владиці Венедиктові (Алексійчуку), правлячому єпископу Чиказької єпархії, за організацію візиту та служіння. Також предстоятель УГКЦ подякував усім священикам за присутність, особливо “ветерану” парафії о. Івану Кротцю, який є свідком становлення та розвитку парафії. Окрім цього, була зачитана патріарша грамота пароху парафії о. Олегові Кривокульському, який разом з парафією святкує 50-ліття з дня народження, а також 20-річчя свого священичого служіння.
«Головний винуватець свята — громада храму Святих Володимира і Ольги. Це до вас я приїхав, щоб від усієї Церкви привітати вас і подякувати вам за працю, служіння, молитви, а також за все, що ви робите (можливе і неможливе), щоб підтримати розвиток розбудови нашої Церкви», — зауважив Святослав.
«Це свято є святом не лише цієї парафії, а й усієї нашої Церкви. Я дякую за вашу віру й жертовність, а особливо за відданість Главі Церкви і справі розбудови нашого патріархату. Тому я приїхав, щоб вас обійняти і сердечно вам подякувати», — додав він.
Крім того, була проголошена патріарша грамота пароху та прихожанам з нагоди святкування ювілею, а також освячено пам’ятну таблицю четвертих патріарших відвідин з нагоди 50-ліття парафії Святих Володимира і Ольги владикою Святославом.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит Онуфрій видав циркуляр про особливе молитовне правило всім вірянам УПЦ Отели с конференц залами в Киеве Купить парогенераторы в интернет-магазине Качественное медицинское и косметологическое оборудование Современный и амбициозный ресторан Принада на Оболони

Публикации