Глава УАПЦ підтримає кандидада на голову об'єднаної Церкви, якого запропонує Константинополь

30.10.2018 14:59 6

Глава УАПЦ підтримає кандидада на голову об'єднаної Церкви, якого запропонує Константинополь

«Я своєї кандидатури не висуваю. Я підтримуватиму того, кого запропонує Вселенський патріарх», – заявив митрополит Макарій телеканалу ZIK.
Напередодні він також повідомив, що хоче погодити назву, статут і модель помісної Православної Церкви України ще до об'єднавчого собору.
Натомість митрополит УПЦ Київського Патріархату владика Переяславський і Білоцерківський Епіфаній заявив: «Всі ми,40 архієреїв, єдині в тій думці, що тільки Святійший патріарх (Філарет - ред.) має досвід, має всі необхідні якості для того, щоб очолити цю Єдину помісну православну церкву».

Коли збереться об’єднавчий собор, на якому й оберуть голову єдиної Церкви, поки невідомо. Днями народний депутат України Віктор Балога порадив главі УПЦ Київського Патріархату патріарху Філарету «зняти з себе всі титули і просто терпляче чекати рішення» Вселенського патріарха.
Сам Філарет запевнив, що після надання Україні томосу «насилля не буде», а до єдиної помісної Церкви силою нікого не залучатимуть. «Значна частина православних залишиться в РПЦ, але вони будуть мати право приєднуватися до УПЦ», – підкреслив він.
Про храми УПЦ (МП) Філарет тої ж думки: «Якщо вони перебувають на території України, то і є українською святинею. Але перехід в УПЦ із РПЦ може бути тільки добровільним».

В храмах УПЦ КП уже почали підносити за богослужінням ім'я Константинопольського патріарха Варфоломія.

Фото tsn.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Полный спектр ритуальных услуг от «Орг-Ритуал» Возможный запрет онлайн Ирландской национальной лотереи Преимущества покупки пластиковых окон с Алиас-Киев Самое дешевое такси в Киеве УПЦ нарахувала 100 тисяч учасників ходи, поліція — 15 тисяч

Публикации