Глава РПЦ підтримав прохання до Путіна сприяти обміну військовополоненими України і "Л/ДНР"

16.11.2017 16:58 0

Глава РПЦ підтримав прохання до Путіна сприяти обміну військовополоненими України і

З проханням про особисту участь президента РФ у переговорах з обміну полоненими звернувся до Путіна лідер громадського руху «Український вибір - право народу» Віктор Медведчук, який перебуває в опозиції до сучасної влади в Україні, але бере участь у переговорах України з РФ і Л/ДНР. Дочка Медведчука - похресниця Путіна, яку він хрестив у 2004 році в Казанському соборі Санкт-Петербурга.

Президент Росії пообіцяв, що проведе переговори з керівництвом самопроголошених Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР) з приводу пропозиції про обмін полоненими. «Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом і Донецької республіки, і Луганській республіки. Сподіваюся, те, що ви пропонували, буде реалізовано, і як можна швидше», - сказав Путін у відповідь на пропозицію Медведчука, з яким зустрівся в підмосковній Істрі під час відвідин Ново-Єрусалимського чоловічого монастиря. У зустрічі також брали участь прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв і глава РПЦ патріарх Кирило, який також закликав президента підтримати ідею Медведчука.
«Ми з Вами обговорювали всі ці теми, я знаю, що Ви близько до серця сприймаєте долю людей. Блаженніший Митрополит Онуфрій неодноразово до мене звертався теж з проханнями, і, як відомо, якісь прохання були задоволені, якісь не були… Роль Церкви в такого роду конфліктах в першу чергу носить, звичайно, гуманітарний вимір. Люди страждають, є жертвами цього важкого конфлікту, який дійсно призводить до страждання дуже багатьох», - звернувся Кирило до Путіна.
«Тому зі свого боку хотів би теж просити Вас підтримати цю ідею і спільними зусиллями, можливо, всі ми могли б здійснити цю чудову акцію», — підсумував він.
Прес-центр Служби безпеки України 16 листопада оцінив підтримку глави РПЦ. «Вважаємо, що приєднання очільника російської православної церкви Кирила до спільних зусиль глав усіх світових конфесій в рамках реалізації ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій сприятиме якнайшвидшому поверненню додому кожного із заручників», — сказано у заяві прес-центру СБУ.

Того ж дня Путін вперше провів телефонні переговори з керівниками самопроголошених республік Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. «Путін повідомив співрозмовникам, що він підтримав пропозицію Медведчука про масштабний обмін утримуваними з обох сторін особами, - сказав прес-секретар Путіна Д. Пєсков. - Захарченко та Плотницкий в цілому підтримали цю ініціативу».

Як нещодавно повідомила Уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, у полоні на даний момент перебувають 157 громадян України.
Нагадаємо, за час збройного конфлікту на Донбасі зусиллями духовенства різних єпархій УПЦ було визволено з полону 15 українських військових. Востаннє повернення українського «Кіборга» Тараса Колодія відбулося 11 місяців тому, 16 грудня 2016 року, до свята Святителя Миколая.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

FoodEx - правильне харчування з доставкою додому Советы для любителей видеослотов Лечебный массаж Киев левый берег Успешная товарная биржа PolonEX Выдающийся деятель из мира политики

Публикации