Геологи випадково знайшли в лісі руїни невідомого древнього монастиря

26.03.2018 13:24 9

Геологи випадково знайшли в лісі руїни невідомого древнього монастиря

Руїни невідомого до сьогодні монастирського комплексу виявлені в грузинському регіоні Квемо Картлі, інформує Інтерфакс-Релігії.

Як повідомляє Національне агентство з охорони культурної спадщини Грузії, руїни виявлені в гірській місцевості недалеко від Фітаретського монастиря, розташованого в Тетріцкарійському муніципалітеті.

Відкриття було зроблено випадково: руїни помітили в лісі співробітники однієї з гірничодобувних компаній в ході геолого-пошукових робіт.

Для вивчення об'єкту на місце вислали спеціальну групу, до якої увійшли мистецтвознавці, історики, архітектори та інші фахівці.

Повідомляється, що відомостей про цей монастир не вдалося знайти в жодному з існуючих історичних і наукових джерел. Опитування місцевих жителів показали, що вони теж нічого не знають про знайдений об'єкт.

Фахівці припускають, що однією з будівель на території монастиря була зальна церква VIII-IX століть.

Уже розпочато процедури, необхідні для присвоєння виявленим об'єктам статусу нерухомої пам'ятки культурної спадщини, планується почати детальне дослідження об'єкту, включаючи археологічні роботи.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/70591/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Херсоне при участии властей открыли мемориал рабби Гилеля из Парича Подача одного из самых популярных казино Большой выбор кровельных материалов на www.кровельные-материалы.in.ua Красивые детские фотозоны по выгодной цене Что такое гипноз: правда и мифы

Публикации