Генштаб назвав брехнею і маніпуляцією заяву УПЦ МП

11.11.2018 11:02 12

Генштаб назвав брехнею і маніпуляцією заяву УПЦ МП

У Генштабі спростували інформацію, яку 8 листопада озвучив Заступник голови відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архимандрит Лука (Винарчук) про те, що нібито директиву Генштабу ЗСУ з грифом "ДСК" (для службового користування) не допускати капеланів УПЦ МП у військові частини отримали всі командири ще навесні 2018 року.

Про це повідомила прес-служба Генштабу, пише News.bigmir.net.

9 листопада Відділ із взаємодії з військовими капеланами ВСУ назвав інформацію про директиви, що забороняють допускати капеланів УПЦ до військових частин, "неправдивою та маніпулятивної".

Посилаючись на накази Міністерства оборони України, в Генштабі пояснили, що рішення про те, від якої релігійної організації відбирається кандидат на посаду військового священика, приймає командир військової частини на основі анонімного голосування військовослужбовців.

"Ніяких інших розпорядчих документів з питань призначення військових священиків (заборони, преференцій будь-яким конфесіям і т.п.) в Збройних Силах України не існує", - заявили у відділі ВСУ, додавши, що провокаційна інформація, поширювана УПЦ МП, використовується в інтересах ворога.

Як повідомлялося 9 листопада, в Українській Православній Церкві Московського Патріархату заявили, що Генеральний штаб ЗСУ навесні 2018 розпорядився не допускати її капеланів до військових частин.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/73439/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как заработать на бинарных опционах без риска Пещеры Киево-Печерской лавры находятся в зоне риска Строительство домов под ключ в Алматы Полы из ламината – современно, практично и эстетично Самое дешевое такси в Киеве

Публикации