Генасамблея ООН відмовилася визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

22.12.2017 10:22 12

Генасамблея ООН відмовилася визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про невизнання рішення США по статусу Єрусалима в якості столиці Ізраїлю, передає РІА Новини.

За документ проголосували 128 країн, проти нього виступили дев'ять, ще 35 утрималися.

Резолюцію не підтримали США, Ізраїль, Гондурас, Гватемала, Мікронезія, Маршаллові острови, Науру, Палау і Того, інформує РІА новини.

Згідно з прийнятим документом, "будь-які рішення і дії, які передбачають зміну характеру, статусу" Єрусалима, не мають юридичної сили і підлягають скасуванню.

Резолюція також вимагає, щоб всі держави не визнавали ніяких заходів, які розходяться з резолюціями Ради безпеки ООН.

Дональд Трамп на початку грудня оголосив про визнання Єрусалима столицею Ізраїлю, а заодно підписав документ про перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва.

Рішення американського лідера привітав Ізраїль, але воно викликало негативну реакцію з боку багатьох держав світу і Палестини.

У Раді Безпеки ООН 18 грудня відбулося голосування за проектом запропонованої Єгиптом резолюції. Рада визнавала, що не мають юридичної сили всі дії, які спрямовані на зміну статусу Єрусалима.

Крім того, проект вимагав від держав відповідно до резолюції Ради 478 (1980) утримуватися від відкриття в цьому місті дипломатичних представництв. Резолюцію не прийняли, так як американська делегація застосувала право вето, всі інші члени РБ документ підтримали.

Раніше Трамп заявив, що США перестануть надавати фіндопомогу країнам, які підтримали резолюцію. Американський постпред при ООН Ніккі Хейлі повідомляла, що документ жодним чином не вплине на рішення Вашингтона перенести посольство країни в Єрусалим.

Ізраїль вважає Єрусалим своєю "єдиною і неподільною" столицею, включаючи його східні райони і історичний центр, відбиті в 1967 році у Йорданії в ході чергової арабо-ізраїльської війни.

Світ анексії не визнає і вважає статус міста однією з найскладніших проблем близькосхідного конфлікту, яка повинна вирішуватися на основі домовленості з палестинцями, які претендують на східну частину Єрусалима.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/69467/

Следующая новость
Предыдущая новость

Зачем ставят свечи в храмах? Комплексный подход к решению проблем со здоровьем Самая точная информация об офшорах В УАПЦ кажуть, що продали не монастир, а лише частину комплексу Червоногородського замку Игровые автоматы нового поколения от казино Вулкан

Публикации