В "Urbi et Orbi" Папа загадав війну в Україні та українських дітей

25.12.2017 15:43 3

В

У своєму традиційному Різдвяному посланні "Urbi et Orbi" Папа Франциск побажав миру усім народам та закликав людей зробити наш світ людянішим, гіднішим сьогоднішніх та завтрашніх дітей.

Понтифік згадав усі куточки землі, де є неспокій та проливається кров. Не забув Папа й про Україну, назвавши її «дорогою країною».

У цей неспокійний час Папа Франциск закликав християн побачити новонародженого Ісуса в обличчях дітей, які нині, як колись Спаситель, «не мали місця в заїзді» (Лк 2,7).

«Бачимо Ісуса в дітях Близького Сходу, які не перестають страждати задля загострення напруження між ізраїльтянами й палестинцями, - сказав він.

Бачимо Ісуса в обличчях сирійських дітей, в дітях Африки, в дітях всього світу, де мир і безпека загрожені небезпекою напруження та нових конфліктів, продовжив перелік понтифік.

«Бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми родинами страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні, та від його серйозних гуманітарних наслідків, і молимося за те, щоб Господь якнайшвидше дарував мир цій дорогій країні», - заявив Папа Франциск.

Римський Архиєрей звернувся з проханням змінити цей світ:

«Дорогі брати й сестри, також і нам вказано на Різдвяний знак: «дитя, повите в яслах» (Лк, 2,12). Як Пречиста Діва Марія та святий Йосиф, як вифлеємські пастухи, приймімо в Дитятку Ісусові любов Бога, Який став людиною задля нас, та з Його благодаттю стараймося робити наш світ людянішим, гіднішим сьогоднішніх та завтрашніх дітей».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/vatikan/69506/

Следующая новость
Предыдущая новость

Серебряные, золотые и позолоченные крестики в ассортименте Православні ікони та їх види Присоединяйтесь к счастливым обладателям цифровых валют Какими особенностями обладают современные ноутбуки? Где купить готовый сейф или заказать его изготовление

Публикации