В Ізраїлі знайшли старовинний перстень із зображенням святого Миколая

27.02.2018 23:03 12

В Ізраїлі знайшли старовинний перстень із зображенням святого Миколая

Археологи вважають, що перстень належав одному з християнських паломників.

В саду мошаву Ха-Йогев в Ізраїлі виявили середньовічний бронзовий перстень із зображенням святого Миколая, повідомляють Єврейські новини з посиланням на The Jerusalem Post.

26-річний садівник Декель Бен-Шитріт працював у саду, коли побачив каблучку. Він опублікував фото в Facebook у надії дізнатися більше про свою знахідку. Його сусід по кібуцу, директор навчального центру Нижньої Галілеї, побачив цю фотографію і зв'язався з Управлінням старожитностей Ізраїлю.

Спеціаліст з Візантії Яна Чехановец вважає, що перстень відноситься до XII-XV століть. Вона зазначила, що каблучка прекрасно збереглася. У сховищі Управління старовини немає аналогів такого персня.

Християнські паломники до Святої Землі носили з собою ікони святого Миколая, покровителя мандрівників. Через місце, де знаходиться Ха-Йогев, пролягала дорога до гори Фавор і Назарету. Ймовірно, цей перстень належав одному з паломників.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/history/70238/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Большой выбор мусульманских четок по недорогой цене Только качественный и оригинальный инструмент на любой вкус Особенности конкурсов прогнозистов, проводимых платформой Ставка ТВ Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского

Публикации