В Івано-Франківську «Карітас» навчав, як вберегтися від торгівлі людьми

30.07.2018 16:15 3

В Івано-Франківську «Карітас» навчав, як вберегтися від торгівлі людьми

Іванофранківці 30 липня долучилися до Всеукраїнської інформаційної акції «Лабіринт можливостей». Акція до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, під гаслом #ПротиДІЙторгівліЛюдьми відбулася також у різних містах України.

В Івано-Франківську акцію організував БФ «Карітас Івано-Франківськ» та Департамент соціальної політики Івано-Франківської ОДА.


Як повідомили організатори, мета заходу - поінформувати жителів та гостей міста про актуальність проблеми торгівлі людьми, ознайомити з методами безпечного працевлаштування, навчання та подорожей за кордоном. Для тих, хто долучився до нього, був створений символічний "Лабіринт можливостей" – подорож, яка відкриває можливості працевлаштування за кордоном. Що треба знати, аби подорож була успішною та безпечною? Що необхідно взяти з собою у подорож? Відповіді – питання.

Також волонтери «Карітасу» запропонували інтерактивну виставу "Чи знаєш, що ти людина". Також були розгорнуті спеціальні консультативні пункти, де інформували про проблему торгівлі людьми працівники Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області, Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, Департаменту соціальної політики Івано-Фраківської ОДА та БФ «Карітас Івано-Франківськ».

карітас-2w.jpg

Кожен охочий отримав інформаційні буклети, тематичні браслети та флаєри з інформацією про торгівлю людьми та порадами, як уникнути подібних ситуацій.

«Ця акція з нагоди дня запобігання торгівлі людьми відбувається з метою надати компетентні відповіді на актуальні питання з працевлаштування, які цікавлять наших громадян, - наголошує генеральний директор БФ «Карітас Івано-Франківськ» отець Володимир Чорній. – Щоб вони озброїлися знаннями, за допомогою яких могли б уникнути потрапляння у тенета шахраїв. БФ «Карітас Івано-Франківськ» працює з постраждалими від торгівлі людьми з 2004 року. Протягом цього часу допомогли вже двом сотням осіб – у лікуванні, юридично, соціально. Хоча, я вважаю, що значно вагомішою є профілактика таких злочинів, тому проводимо спеціальні семінари, навчання для молоді, студентів і також безробітних, які є найбільш уразливою категорією населення. Тому даємо їм необхідні для захисту знання».

«Мені насправді цікаво дізнатися - яких кроків потрібно вживати, щоб добре працевлаштуватися за кордоном і не помилитися у своєму виборі, - каже пан Іван. – Адже, не секрет, що зараз є надто багато шахрайств, про які часто чуємо. Тому, щоб їх уникнути, потрібно бути обізнаним. Звичайно, скористався можливістю отримати таку необхідну інформацію».

Карітас-3w.jpg

Інформація про виїзд за кордон цікава не лише дорослим: «Звичайно, мені цікаво, як правильно поводитися за кордоном і що робити, якщо хтось потрапив у якусь скрутну ситуацію, - розповідає дванадцятирічна Юля. – Наприклад – куди звернутися, якщо загубив документи чи обікрали. Адже у майбутньому, можливо доведеться поїхати за кордон».

На завершення акції всі учасники створили символічне "коло захисту і допомоги" та випустили у небо повітряні кульки, що символізували життя без торгівлі людьми.

Всеукраїнська інформаційна акція «Лабіринт можливостей» проводиться за ініціативи Міністерства соціальної політики України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ). Про це РІСУ повідомила Наталія Палій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/charity/72020/

Следующая новость
Предыдущая новость

Лечение наркомании в Тернополе Промышленные фильтры обратного осмоса Быстро займ в Одессе Идеальный праздник без хлопот от The Catering Лучшая мужская обувь на любой случай

Публикации