В Єрусалимі християнські Церкви виступили проти зміни Статус-кво Храмової гори

24.07.2017 22:07 6

В Єрусалимі християнські Церкви виступили проти зміни Статус-кво Храмової гори

Глави та представники всіх Церков та християнських громад Єрусалима висловили стурбованість у зв'язку з новим витком насильства навколо Храмової гори.

У заяві, підписаній представниками 13-ти громад, засуджуються будь-які прояви насильства та виражаються побоювання щодо «будь-яких змін Статус-кво», який являє собою зібрання правил користування святими місцями у всьому Старому місті Єрусалима і, зокрема, гарантує доступ до святинь віруючих різних релігій, повідомляє "Благовіст-Інфо".

"Будь-яке посягання на непорушність Статус-кво може призвести до серйозних та непередбачуваних наслідків, які вкрай небажані в нинішній атмосфері релігійної напруженості", - йдеться в заяві християнських лідерів.

Глави та представники Церков також висловили особливу подяку Хашимитському королівства Йорданія, яке, відповідно до Статус-кво, здійснює функції зберігача мечеті Аль-Акса й усіх святинь Єрусалима та Святої землі. Заяву підписали: православний Патріарх Єрусалимський Феофіл III, апостольський адміністратор Латинського патріархату Єрусалима архієпископ П’єрбаттіста Піццабалла, францисканський кустод Святої землі священик Францеско Паттон й інші християнські лідери.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Плей Фортуна - максимальное удовольствие и самое качественное разнообразие Компрессорные станции по ценам производителя Зарубежные лотереи Удобная и надежная тепловая пушка Самая вкусная пицца в Киеве с доставкой

Публикации