В УПЦ МП з політичною риторикою відзначили День Ангела Митрополита Онуфрія

25.06.2019 14:11 0

В УПЦ МП з політичною риторикою відзначили День Ангела Митрополита Онуфрія

25 червня 2019 року, в день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, перед початком урочистої Літургії, відбувся брифінг для ЗМІ за участю представників Помісних Православних Церков — Александрійської, Сербської, Болгарської, Кіпрської, Польської, Чеської, Румунської Церков та Православної Церкви в Америці (в особі протоєрея Н.Полатайка), які прибули до Києва на святкування Дня Ангела Предстоятеля Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

На брифінгу представники Помісних Православних Церков виступили з конкретними меседжами. Зокрема, Представник Александрійської Православної Церкви митрополит Карфагенський Мелетій наголосив: «Наша присутність тут означає не що інше, як підтримку канонічності вашої Церкви».

Митрополит Кіпрської Православної Церкви Ісаія в свою чергу звернувся до влади України з проханням «повернути захопленні храми УПЦ її вірянам». Кіпрський митрополит також закликав владу України забезпечити рівні права віруючим усіх конфесій в країні.

«Я хотів би передати прохання для тих, хто керує українським народом. Ми хотіли б попросити Уряд України, щоб він зробив все, що залежить від нього, щоб були повернуті ті храми, які були забрані від віруючих УПЦ, якими духовно опікується Блаженніший Митрополит Онуфрій, — зазначив архієрей Кіпрської Православної Церкви. — Релігійні права віруючих всіх конфесій мають будуть забезпечені повністю. Ми просимо, щоб люди, які були вигнані зі своїх храмів і моляться в пристосованих приміщеннях, повернулися до своїх храмів, і щоб їхні права були відновлені».

По завершенні Літургії у Києво-Печерській Лаврі митрополит Ісаія зачитав звернення до Президента України Володимира Зеленського, до українського уряду та парламенту з цього приводу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/76281/

Следующая новость
Предыдущая новость

Все про медичне страхування для іноземців Где занять денег онлайн? Идеальные женские сапоги на сайте Онлайн ставки на футбол Туристические коврики разных видов и цветов

Публикации