В УПЦ МП заявили, що не віддадуть ПЦУ храм на Сумщині

26.09.2019 1:23 0

УПЦ МП не збирається так просто віддавати храм у селі Грінченкове Сумської області, де релігійна громада 19 вересня ухвалила рішення про перехід до ПЦУ.

Відповідну заяву 24 вересня опублікувала Сумська єпархія УПЦ МП, інформує Релігійна правда.

У заяві, зокрема, йдеться про “спростування повідомлень у ЗМІ про зміну юрисдикції” вказаної релігійної громади.

У Сумській єпархії УПЦ МП запевняють, що збори відбулись, але рішення нібито було ухвалене інакше – лишитися під юрисдикцією УПЦ МП.

“Загальні збори названої громади прийняли рішення і надалі перебувати у лоні Української Православної Церкви під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, про що складено протокол зборів”, – йдеться у повідомленні УПЦ МП.

Як повідомляла раніше Сумська єпархія ПЦУ, 19 вересня релігійна громада у селі Грінченкове на загальних зборах прийняла рішення разом з храмом увійти до складу Православної Церкви України.

Процес переходу громад з-під юрисдикції УПЦ МП до ПЦУ дещо сповільнився, однак не зупинився. На створеній журналістами мапі позначені всі парафії, які визначилися з приналежністю до ПЦУ.

Своєю чергою в УПЦ МП не дуже тішаться, коли віряни йдуть від них до Української Церкви разом із храмами, тож вдаються до різноманітних заходів для утримання майна у своїх руках. Часто справа доходить до залучення міцних чоловіків, які ладні влаштувати не тільки скандал, а й бійку. А часом до рукоприкладства вдаються навіть священники.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/77261/

Следующая новость
Предыдущая новость

Средство для безопасного и быстрого похудения Покупка газовых котлов в Одессе Сколько стоит анализ на группу крови Большой выбор межкомнатных дверей Купить классный уголок

Публикации