В УПЦ (МП) викривили інформацію щодо виступу Філарета в Європарламенті та заявили про "розпалювання релігійної ворожнечі"

07.05.2018 18:34 3

В УПЦ (МП) викривили інформацію щодо виступу Філарета в Європарламенті та заявили про

Про це 2 травня 2018 року в Європарламенті (Брюссель) заявив очільник «Київського патріархату» Філарет (М. Денисенко). Його виступ відбувся у рамках івенту на тему «Україна за часів незалежності: Православний Київський Патріархат і виклики мінливого суспільства». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на protiktor.com.
Даний івент був організований представниками парламентської фракції EPP. У ході заходу керівник «УПЦ КП» розповів, що його релігійна конфесія звернулася до Константинопольського Патріархату з проханням надати їй Томос про автокефалію.
"На переконання Філарета (М. Денисенко), після отримання ними Томосу, в Україні буде існувати одна церква, а канонічна УПЦ буде називатися екзархатом. Він також підкреслив, що головна святиня країни — Києво-Печерська Лавра буде належати новоутворенній церкві", - так прокоментував виступ предстоятеля УПЦ КП патріарха Філарета Олег Денисов.
Слід зазначити, що в доповіді глави УПЦ КП на конференції в Європарламенті таких висловлювань немає. Очевидно, йдеться про його відповіді на запитання від учасників конференції. Дійсно, репліка Філарета на конференції, яку з купюрами надав сайт УПЦ (МП), містить ідею про те, що Київська лавра буде належати єдиній Православній Церкві в Україні. Проте вона починається не з "переконанням", як характеризує цю репліку Олег Денисов, а слідом за ним і офіційний сайт УПЦ (МП), а словами "Сподіваємось..." (див. відеосюжет з 1:52 хвилини).

Після того як в УПЦ (МП) некоректно передали вислів предстоятеля УПЦ КП в Європарламенті, Олег Денисов заявив, що "риторика керівника «Київського патріархату», явно підтримана представниками державної влади, є розпалюванням релігійної ворожнечі та свідчить про підготовку в Україні сценарію насильницької трансформації конфесій", пише сайт УПЦ (МП).
За словами Олега Денисова, "Києво-Печерську Лавру, яка знаходиться у власності і користуванні Української Православної Церкви керівник іншої конфесії вже розглядає як своє потенційне володіння…".
У зв’язку з цим глава НВО «Громадський правозахист» направив до Константинопольського Патріарха і членів Священного Синоду Константинопольського Патріархату заяву «Про загрози зіткнення на релігійному ґрунті в Україні», а також правозахисні матеріали, заяви в ООН і ОБСЄ, зроблені раніше по темі УПЦ.
Водночас відомо, що у володінні УПЦ (МП) залишається лише частина Києво-Печерської лаври, інша частина — належить одноіменному національному державному заповіднику, який може самостійно вирішувати питання про передачу культових споруд на його території у користування тим чи іншим конфесіям.
Таким чином, заява представника НВО «Громадський правозахист» і УПЦ (МП) Олега Денисова, з якою він звертається до Константинополя, містить чергову некоректну інформацію.
Нагадаємо, що в УПЦ (МП) все частіше дезінформують про конфлікти, пов'язані з цією конфесією.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Авиабилет может быть не таким, уж дорогим, как вы думаете Єпископ УПЦ КП передав тренажери в обласний центр реабілітації дітей ВулканБет казино — что может предложить лидер рынка? Курсы дизайна интерьера для начинающих Азартные игры и православие

Публикации