В УПЦ КП обговорюють можливості та перспективи автокефалії

29.05.2018 18:25 21

В УПЦ КП обговорюють можливості та перспективи автокефалії

На зустрічі були присутні співробітники та викладачі семінарії, студенти бакалаврату та магістратури. В ході зустрічі диякон Михаїл детально розповів, що таке автокефалія та як її отримували Церкви протягом історії. Наголосив, що автокефалія завжди проголошується самою Церквою, потім визнається іншими церквами. Також було роз’яснено, що таке томос та його різновиди.
Диякон Михаїл зазначив, що питання автокефалії Української помісної Православної Церкви порушується неодноразово, починаючи з проголошення незалежності Україні. З його точки зору, звернення президента України до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії не можна вважати втручанням держави у церковні справи, тому що не передбачає втручання у внутрішнє життя та рішення Церкви.
Крім того, диякон Михаїл навів контрагрументи щодо позиції Православної Церкви Московського Патріархату, частина якої виступає категорично проти надання автокефалії. Дав відповіді на запитання студентів та викладачів. Диякон Михаїл запевнив, що Українська Православна Церква Київського Патріархату і надалі буде відкритою до співробітництва та міжконфесійного діалогу й навів приклад успішного діалогу у Всеукраїнській Раді Церков та релігійних організацій.
Наприкінці зустрічі ректор Київської семінарії Руслан Хмиз подякував диякону Михаїлу за змістовну зустріч та подарував книгу «Основи християнської віри» Джеймс М. Бойс.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Настоящее масло тмина по выгодной цене Красивые детские фотозоны по выгодной цене Качественное оформление наружной рекламы Покупка рюкзака в Украине Станьте ближе к Богу

Публикации