В УПЦ забракували медичну реформу і сімейну політику держави

25.05.2018 19:07 6

В УПЦ забракували медичну реформу і сімейну політику держави

Для роботи у форумі було зареєстровано більше ста учасників із різних частин України. Очолив захід голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. Форум відвідали вікарії Київської митрополії архієпископ Боярський Феодосій та архієпископ Обухівський Іона, повідомляє сайт УПЦ.
У вітанні предстоятеля УПЦ (МП) організаторам та учасникам форуму висловлюється, зокрема, занепокоєння тим, що "в навчальних закладах проводяться інформаційні заходи, спрямовані на поширення серед дітей та підлітків так званих гендерних знань, що вносить розлад у духовно-моральне здоров’я підростаючого покоління".
Був анонсований розгляд наступних тем: ювенальні технології; гендерні програми; “Про це” для дітей дошкільних навчальних закладів, освітянські нововведення; сурогатне материнство; еко–запліднення; захист життя ненароджених дітей (профілактика абортів), трансплантологія, евтаназія, духовно-моральне виховання дітей, як фундамент здорової сім’ї.
Судячи з тем і з того настрою, який панував на форумі, можна зрозуміти, що в УПЦ продовжують негативно оцінювати ювенальні технології, трансплантологію, хоча вони вже давно успішно функціонують в Україні і навіть вітаються в РПЦ.

Критиком "гендерних програм" виступив протоієрей Михаїл Коник, координатор проекту “Наставництво” в УПЦ, тренер з наставництва, керівник відділу у справах сім’ї Львівської єпархії УПЦ, аспірант кафедри ім. В.Г. Скотного Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка, який "на прикладі підручника про статеве виховання з дошкільного навчального закладу висвітлив згубність, і невідповідність віку, якому викладається інформація". У церковному репортажі з форуму не зазначається, про який саме "підручник про статеве виховання з дошкільного навчального закладу" йдеться. Але ймовірно, що мається на увазі книга "Відверта розмова про Це", видана приватним порядком близько десяти років тому (перевидана у 2016 і 2018) і яка не має доступу до державних дитячих закладів, про що заявляли міністр освіти та науки Лілія Гриневич та КМДА.
Тетяна Таран, заслужений працівник культури України, голова ГО “Людина ХХІ століття”, юридичний консультант при відділі у справах сім’ї Київської єпархії, поділилася досвідом юридичної допомоги сім'ям у відстоюванні своїх прав в навчальних закладах, а також "освітила прийняті зараз українські закони про сім'ю". За її словами, на даний момент державними законами розглядається не сім'я, як одне ціле, а окремі її члени - дитина, тато, мама.
Л. С. Волинець (очевидно, мається на увазі колишня заступниця міністра сім’ї України, голова секретаріату депутатського об’єднання «Захист прав дитини – пріоритет держави», експерт з прав дитини Людмила Волинець) у свою чергу, "закликала присутніх не нагнітати ситуацію, зазначивши, що багато новин, які говорять про ті чи інші зміни сімейного законодавства (зокрема, усиновлення дітей гомосексуальними парами, гомосексуальні шлюби), насправді далекі від реальності і не мають ніякої суттєвого підгрунтя".
Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко), голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки козацтва та духовно-фізичного виховання молоді, зробив доповідь "Етичні колізії медичної реформи в Україні". Він піддав сумніву користь від медичної реформи, назвавши "лише малу частину колізій, які закладені в нинішній медичній реформі, що вимагають етичного, практичного і юридичного опрацювання, аби запобігти злоякісного впливу на простір відносин між лікарем і пацієнтом, взагалі нашого суспільства".
Слід зазначити, що минулого року глава УГКЦ висловив підтримку запропонованої програми реформ, оскільки вона відповідає головним принципам соціальної доктрини Католицької Церкви (персоналізм, субсидіарність і солідарність). Глава УПЦ Київського Патріархату також підтримав реформу, запропоновану Міністерством охорони здоров'я. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, до складу якої входить і УПЦ (МП), не лише підтримала необхідність і початок медичної реформи в Україні, а й більшістю своїх членів звернулася до депутатів із закликом проголосувати за реформу.
Заключним етапом форуму став круглий стіл керівників єпархіальних відділів у справах сім’ї.

Напередодні форуму стало відомо, що Києво-Печерська лавра, яка у 2013-2014 роках з гучним резонансом виселила інфекційну лікарню, тепер хоче відтворити лікарню, що діяла до 1918 року.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Який букмекер дає найкращий вітальний бонус в Україні? Узнайте как купить двухкомнатную квартиру в Твери Светодиодные лампы Эдисона – новинка с ретро дизайном Плитка Tubadzin для вашего интерьера Изготовление упаковки в Киеве – большие тиражи недорого

Публикации