В УПЦ вважають, що українська влада демонструє вибірковість у захисті прав віруючих

29.08.2018 20:35 0

В УПЦ вважають, що українська влада демонструє вибірковість у захисті прав віруючих

На думку о. Миколая Данилевича, українська влада проявляє вибірковість у підході до релігійних організацій. Священик висловив здивування у зв’язку з офіційним коментарем МЗС України щодо перешкоджання будівництву храму УГКЦ в Білій Церкві, в якій інцидент названий «проявом розпалювання міжрелігійної ворожнечі» і «посяганням на свободу совісті та віросповідання».
«А де ж подібного змісту коментарі МЗС, коли був напад в ніч з 28 на 29 липня на храм св. Спиридона Триміфунтського у м. Києві, де я служу настоятелем? Де відповідні коментарі, коли захоплювали, починаючи з 2014 року й дотепер, декілька десятків храмів УПЦ на Західній Україні й били та викидали наших людей на вулицю? Взагалі, за ці 4 роки було дуже багато подібних приводів тільки в УПЦ, щоб наше МЗС робило подібні заяви», — підкреслив протоієрей Миколай.
«Чи не шкодить Україні, не є посяганням на свободу совісті і не є розпалюванням міжрелігійної ворожнечі? Лише поодинокі випади проти греко-католиків шкодять іміджу України?», — пише заступник голови ВЗЦЗ.
«Якщо захищати, то всіх, а як ні, то краще мовчати взагалі. На лице вибірковий підхід солідного державного органу до релігійних організацій», — наголосив протоієрей Миколай Данилевич.
17 серпня у Білій Церкві невідомі зруйнували місце, відведене для будівництва греко-католицького храму. Представники УГКЦ звернулися до правоохоронних органів для розслідування інциденту.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Треккинг в Непале: что это и где заказать Вулкан казино онлайн - официальная страница wulcan.org.ua Заказ ежедневников с логотипом Торговое оборудование Эффективная реклама на улицах

Публикации