В Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті, – Віктор Єленський

09.04.2018 9:39 9

В Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті, – Віктор Єленський

В Україні існує кілька центрів релігійної сили, проте жоден із них не може домінувати і придушувати релігійні меншини, тому в Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK сказав релігієзнавець, доктор філософських наук, депутат Верховної Ради (фракція «Народного фронту») Віктор Єленський.

Нагадаємо, як свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова, 37,4% опитаних українців вважають, що міжконфесійні конфлікти в Україні є суто політичними; 28,2% називають в якості причини майно; 25,7% українців переконані, що проблема в ієрархах, які бажають влади; майже 14% опитаних зазначили, що суттю суперечок є національне питання.

Віктор Єленський зазначив, що в Україні Церква достатньо відокремлена від держави.

«В Україні існує кілька центрів релігійної сили. Кожен із цих центрів знаходиться з іншими якщо не в суперечці, то в конкуренції. Жоден із цих центрів не може домінувати і придушувати релігійні меншини, тому в Україні існують доволі високі стандарти у сфері свободи совісті», – зазначив гість програми.

З його слів, якщо говорити про церкву як інститут, то в Україні достатньо нормальні відносини між Церквою і державою.

«За останні три роки було реалізовано всі ті запити, які Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій висувала перед державою: військове капеланство, тюремне капеланство, право засновувати навчальні заклади, право визнавати дипломи», – зазначив гість програми та наголосив, що не може пригадати жодної ініціативи церкви, окрім гендерних питань, в яких держава не йшла би назустріч Церкві.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70754/

Следующая новость
Предыдущая новость

Доставка цветов в Киеве круглосуточно Качественное и недорогое строительство саун Высококачественный гемблинг и хорошая прибыль Лечение наркомании в Тернополе Всегда говори «Да»

Публикации