В Україні заборонили показ російського фільму "Матільда" про любовні пригоди Миколи ІІ

18.01.2018 16:33 6

В Україні заборонили показ російського фільму

Фільм "Матільда" розповідає про історію кохання цесаревича Миколи Олександровича (майбутнього російського імператора Миколи II) і балерини Матільди Кшесинської. В Росії кінострічка викликала гучний скандал через спроби православних екстремістів спалювати кінотеатри, де демонструватиметься фільм. Минулого року у Луганську, в рамках всеросійського стояння "Росія з Богом!", під девізом "Зупинимо Матильду" відбувся молебень-протест духовенства і мирян УПЦ (МП).
Зі слів Дмитра Капранова, фільм "Матильда" заборонено для прокату в Україні, оскільки в ньому був задіяний музикант, якому заборонений в'їзд в Україну. Але імені він не оприлюднив.
"Ми зараз не дозволили прокат "Матильди" в зв'язку з формальними критеріями. Один музикант там всю цю справу робив. Він в "чорному списку". Наші глядачі можуть поцікавитися: "Як так, всього лише музикант, а ви забороняєте?". А у відповідь я їм скажу: "Ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є і нітрати. Ці люди з "чорного списку" - це нітрати, продукція, яка вважається отруйною".
Він зазначив, що мається на увазі список осіб, які представляють загрозу національній безпеці України. Очевидно, актор, про якого йдеться, брав участь в антиукраїнських акціях в Криму чи на Донбасі або публічно висловлювався з цих позицій.
В ці ж дні стало відомо, що любовні листи і щоденники Миколи II також заборонили ввозити в Україну.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Суши и пивная тарелка в любое время суток Подборка развивающих игрушек для детей возрастом 1 год Увлекательные азартные игры 777 бесплатно Мебель на заказ в Киеве от компании «Эфес» Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру?

Публикации