В Україну заборонили ввезення книг «Языческие шифры русских мифов» і «Велесова книга»

17.09.2018 18:03 3

В Україну заборонили ввезення книг «Языческие шифры русских мифов» і «Велесова книга»

Відмову надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. Зокрема, не надано дозвіл на ввезення книги творця нових міфів про «наддержаву» Росію Бориса Баландинського «Языческие шифры русских мифов. Боги, звери, птицы…», а також видання «Велесова книга», передмову до якої у дусі імперських ідеологічних доктрин написав Олександр Асов. «Ця передмова є типовою спробою Росії привласнити українську історію, територію, поширити шовіністичні міфи про «братську колиску» народів-братів», - зауважує член експертної ради Алла Ковтун.
За словами члена експертної ради, науковця Віталія Довгича, автор передмови Асов – відомий фальсифікатор першоджерел, полеміка з яким триває від початку 90-х. «А він, тепер уже в дусі державної пропаганди РФ, продовжує подовжувати історію Росії, якої на світі не було в часи, коли фіксувалися дощечки «Велесової книги», - наголосив Віталій Довгич.
Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.
Станом на 5 вересня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 20724 назв видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.
Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, Держкомтелерадіо надав 65 відмов у видачі дозволів на ввезення 237500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 673 відмови надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Средство для безопасного и быстрого похудения Тест ДНК по отцовской линии 5 советов при помощи которых можно выбрать правильный матрас на кровать Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту Доставка цветов курьеров в Химки: красивые букеты по лучшим ценам

Публикации