В Українському католицькому університеті з аншлагом проходять лекції «Несподіваний Іслам»

27.11.2018 4:09 3

В Українському католицькому університеті з аншлагом проходять лекції «Несподіваний Іслам»

«Які таємниці життя Ісуса приховує Коран? Чи знаєте ви, що Марія — єдине жіноче ім’я, згадуване в Корані? Хто спокусив Адама та чому різниться кількість дерев у раю в Біблії та Корані, ким насправді був Авраам/Ібрагім, що говорить Старий Завіт про нащадків Ізмаїла та чому християнам варто знати, що таке Курбан-байрам... » — ціла низка питань розглядалася на другій лекції, яку прочитав Роман Назаренко, докторант Тілбурзького університету (Нідерланди).
На захід прийшло понад 200 осіб, тож організаторам (Центр Митрополита Андрея Шептицького) довелося змінити місце на більшу аудиторію. «Те, що зібралося понад 200 осіб, зайвий раз підкреслює актуальність, важливість та необхідність цієї тематики. Буду відвертим: мене неймовірно заряджає та мотивує ваше прагнення більшого, бажання шукати глибші смисли та ставити складні запитання. Дякую вам, що прийшли, і дякую чудовій команді Центру Шептицького, що працює над цим проектом», — поділився враженнями лектор.
Центр митрополита Андрея Шептицького ініціював цей курс, щоб спростувати хибні уявлення про іслам — «релігію, найближчу до християнства», пише сайт Іslam.in.ua. Зазначається, що мусульмани визнають і П’ятикнижжя (Таурат), і Псалми (Забур), і Євангелію (Інджіль) як священні книги.
«Хто вони, ті, хто вірить в Аллага? Ким насправді був Мухаммад? Які відносини панують між мусульманами та християнами? Чи правда, що християни можуть молитися Аллагові? Чи знали Ви, що у священній книзі мусульман є згадка про Тору та Євангеліє, а Марія — єдине жіноче ім’я [, згадане] в Корані? Чи правда, що Ісус народився непорочно та є Месією?».
На офіційній сторінці Центру були анонсовані тези лекцій: «Ми поговоримо про міжрелігійний діалог ісламу та християнства, про Коран і Біблію, про арабський світ та політичні процеси в ньому. Чому іслам асоціюють із тероризмом, та яка роль ЗМІ, ІДІЛ та „Боко харам“ у цих процесах? Яка роль жінки в мусульманській системі цінностей та чи різниться вона від християнської? На завершення, ми спробуємо відповісти на питання: кому належить Єрусалим та яке значення, має місто, де перетинаються три релігії».
Нагадаємо, в першій лекції циклу «Несподіваний іслам», що відбулася 2 листопада і мала назву «Іслам перед ісламом», йшлося про те, ким були мусульмани до приходу пророка та що таке «джагілія». Лектор дав відповідь на такі запитання — чи можуть християни молитися до Аллага та чи один Бог у них та мусульман? Хто такі «люди Писання», про яких говорить Коран? Якими є основи віри в ісламі? Йшлося й про міжрелігійний діалог ісламу та християнства, про Коран та Біблію, про арабський світ та політичні процеси, які в ньому відбуваються. Чому іслам асоціюють із тероризмом та яка роль ЗМІ, ІДІЛу та Боко Харам у цих процесах? Якою є роль жінки в мусульманській системі цінностей та чи різниться вона від християнської? Спробували й відповісти на запитання, кому належить Єрусалим та яке значення має місто, де перетинаються три релігії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Як оцінити якість деревини до електронних торгів Все сауны и бани вашего города Политики и духовенство УПЦ пришли к выводу: «Продолжение насильственного втягивания Украины в европейское сообщество является преступлением» Заходите на сайт казино Вулкан и играйте бесплатно Єпископ УПЦ вибачився за поведінку священика, який зневажив пам'ять воїна АТО

Публикации