В Угорщині створено центр душпастирства українських студентів

10.10.2017 11:08 12

В Угорщині створено центр душпастирства українських студентів

Завданням центру є забезпечити духовною опікою студентів, які приїжджають на навчання до Угорщини. У рамках діяльності центру передбачені щотижневі зустрічі, літургії та новорічна проща Довіри (Швейцарія).
Серед популярних університетів для українських студентів є Центральний європейський університет, де навчання проходить англійською мовою, та інші університети Будапешта, а також державні університети Ніредгази, Дебрецена та Сігеда.
Отець Дам'ян Габорій, священик УГКЦ для українців в Угорщині, зазначив: «Для нас важливо, щоб студенти, які приїхали на навчання до Угорщини, мали постійну духовну опіку. Як показує досвід, дуже часто молоді люди, покидаючи родинне гніздечко, приїжджаючи на навчання в чужі країни, на жаль, забувають про свої християнські обов’язки. На це є різні причини. Ми б хотіли тут, в Угорщині, допомогти нашим студентам, підтримати їх духовно. Тому будемо шукати студентів по угорських навчальних закладах, налагоджувати з ними контакт, організовувати з ними спільні зустрічі».
Адреса центру душпастирства в Будапешті:
Аkadémia u 1. V ker.
mail: ugcchungary@gmail.com
Контактна особа: о. Дам'ян (06705547742)
Літургії для українських студентів проходять кожної неділі в церкві Святого Михаїла на вул. Ваці, 47 (центр міста). Початок о 10:00.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Диагностика состояния зубов – первый этап, который необходимо пройти перед началом лечения "Amnesty International" видит "агрессивное наступление" конфессий на парламент Украины Высококвалифицированные стоматологические услуги в Киеве Аппетитные бонусы и море слотов в казино Лавина Ракетка для бадминтона

Публикации