В УГКЦ розробили Правильник аудиту єпархії єпископом і Правильник візитації єпархії патріархом

10.11.2017 3:56 6

В УГКЦ розробили Правильник аудиту єпархії єпископом і Правильник візитації єпархії патріархом

Як мовиться у тексті декрету, Синод єпископів УГКЦ, що відбувся у Львові (Брюховичах) 3–12 вересня 2017 р, бажаючи забезпечити єпархіального єпископа чи адміністратора єпархії ефективним інструментом, за допомогою якого можна було б вивчити стан очолюваної ним ієрархічної структури, затвердив Правильник аудиту єпархії єпархіальним єпископом. http://ugcc.ua/documents/pravilnik_auditu_ieparh%D1%96i_ieparh%D1%96alnim_iepiskopom_80950.html
Проголошення Правильника – завершення передбаченої правом процедури, відповідно до норми кан. 112 Кодексу канонів Східних Церков.
Декретом також постановляється впровадити його в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього законодавчого документа на офіційній веб-сторінці УГКЦ.
У документі зазначається, що аудит єпархії – це ознайомлення єпархіального єпископа чи адміністратора єпархії з душпастирським, персональним, адміністративно-канонічним, фінансово-економічним та літургійним станом єпархії чи екзархату.
У тексті іншого декрету мовиться, що Синод єпископів, бажаючи забезпечити главі УГКЦ ефективний інструмент для виконання його влади управління в очолюваній ним Церкві, затвердив Правильник візитації єпархії Патріархом. http://ugcc.ua/documents/pravilnik_v%D1%96zitats%D1%96i_ieparh%D1%96i_patr%D1%96arhom_80948.html
Візитація – це комплексна перевірка душпастирських, персональних, адміністративно-канонічних, фінансово-економічних та літургійних складових єпархії, метою якої є загальне ознайомлення з її станом, виявлення можливих зловживань в її управлінні або необхідного для іншої мети.
Декретом постановляється впровадити Правильник в законну силу через два місяці від дня електронного опублікування цього законодавчого документа на офіційному веб-сайті УГКЦ.
Канонічна візитація, відзначається у документі, є плодом довголітнього досвіду Христової Церкви та однією з основних обов'язків пастирської опіки глави УГКЦ, за допомогою якої здійснюється перевірка душпастирського, персонального, адміністративно-канонічного, фінансово-економічного та літургійного стану єпархії чи екзархату.
Метою канонічної візитації єпархії чи екзархату, яку здійснює глава УГКЦ є загальне ознайомлення з її станом, виявлення можливих зловживань в її управлінні або інша потреба.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Программное обеспечение для скачивания видео и музыки ВКонтакте Удобные врезные мойки на кухню Где купить справки и дипломы в Украине Преимущества лазерной коррекции зрения Оформить медицинские справки за один день

Публикации