В УГКЦ обговорюють катехизацію на східних теренах України

26.12.2017 21:14 6

В УГКЦ обговорюють катехизацію на східних теренах України

Учасниками конференції були майже 30 осіб із екзархатів та Київської архієпархії УГКЦ. Мета конференції - поглибити знання учасників заходу з тих аспектів християнської віри, які вони через своє служіння будуть навчати людей. Для цього фахівцями певних галузей богослов’я проводилися навчальні семінари. Також представники екзархатів УГКЦ та Київської архієпархії УГКЦ давали звіти про стан катехитичного служіння в їхніх місцях.
Сестра д-р. Луїза Цюпа та прот. Петро Жук промовили привітальне слово до учасників. Відбувались семінари для учасників на теми: «Святе Письмо в катехитичному служінні» – проводив о. Роман Островський, префект семінарії з навчальної частини; «Літургійна катехиза» – проводив Данило Галадза; «Катехизм для молоді “Ми йдемо з Христом”» – проводив Назар Дуда. Учасники давали звіти про стан катехитичного служіння в себе на місцях, після чого відбулося обговорення цього питання з організаторами конференції, а також прот. Василь Чудійович представив літургійні напряцювання цьогорічного Синоду єпископів УГКЦ.
Також відбулося спільне читання та роздумування над Святим Письмом – «Lectio Divina». Після цього учасники, розділившись на групи, опрацьовували питання стосовно стану катехитичного служіння на парафіях, і мали змогу подати свої пропозиції, які будуть передані на Синод єпископів УГКЦ у 2018 році, а саме:
1) Які конкретні заходи відбуваються в парафії для втілення в її життя Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха»?
2) Назвати 5 найважливіших пріоритетів у катехитичному служінні на найближчі 10 років та запропонувати механізми їх втілення;
3) Подати 3 найважливіші для обговорення пропозиції для Синоду єпископів 2018 року, головною темою якого буде катехизація.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Увлекательные прогулки по реке в Киеве Частный пансионат «Забота о близких» Велпатасвир в составе индийских препаратов помогает в борьбе с ВГС всех генотипов Мебель для кабинета по выгодным ценам Почему масло для дерева OSMO немецкого состава может защитить доску на многие десятилетия

Публикации