В США заявили, що Росія несе відповідальність за порушення релігійних свобод у Криму та на Донбасі

15.06.2018 10:06 6

Сенат США представив резолюцію, в якій покладається відповідальність за порушення релігійних свобод в анексованому Криму і окупованій частині Донбасу на Росію.

"Двопартійна група сенаторів на чолі з Головою Гельсінської комісії США Роджером Вікером представила проект щодо ситуації у царині релігійних свобод у регіоні ОБСЄ. Як, зокрема, зазначається у резолюції, з огляду на те, що влада Російської Федерації здійснила вторгнення до українського Криму та силоміць і незаконно його окупувала, вона зобов’язана згідно з вимогами міжнародного права, у тому числі відповідно до Женевських конвенцій, захищати релігійні свободи мешканців окупованої території", - повідомило посольство Україна в США в Facebook.

Як йдеться у документі, протягом всього часу окупації Криму РФ несе відповідальність за порушення релігійних свобод на півострові.

У посольстві наголошують: "Як підкреслюється, вже мали місце у вигляді, зокрема, викрадень, затримань та ув’язнень представників окремих релігійних груп, включно з мусульманами з числа кримських татар, вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату, УГКЦ та християн-протестантів".

У резолюції наголошено окремо про аналогічну відповідальність Росії за злочини на території ОРДЛО.

"У документі міститься заклик до Президента США запровадити санкції у вигляді відмови у американській візі та заморожування власності щодо іноземних осіб, які безпосередньо чи опосередковано причетні до серйозних порушень релігійних свобод, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях України", - підкреслили в посольстві України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/freedom_of_conscience/71471/

Следующая новость
Предыдущая новость

Известное Эльслотс казино на деньги Чернила для принтера: качество по лучшей цене Лечение наркомании - что это такое? Бетономешалка - устройство и применение Особенности и специфика шоссейных квадроциклов

Публикации