В соборі святого Юра у Львові прозвучать твори Моцарта

16.08.2017 19:05 0

В соборі святого Юра у Львові прозвучать твори Моцарта

Під час концерту прозвучать твори Вольфганга Амадея Моцарта та його молодшого сина ― Франца Ксавера Моцарта, який майже 30 років жив на Львівщині.
У 1826 році саме в cоборі Святого Юра відбулося історичне виконання «Реквієму» Вольфганга Амадея Моцарта Львівським хоровим товариством Святої Цецилії під орудою його засновника Франца Ксавера Моцарта.
Як данина тій вагомій події, під час концерту «Син ― великому батькові» буде виконаний «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта та кантата його сина ― Франца Ксавера Моцарта, яку створив Франц Ксавер з нагоди відкриття пам’ятника батькові ― Вольфгангу Амадею Моцарту в Зальцбурзі в 1842 році. Франц Ксавер особисто диригував кантатою та був присутній у день відкриття пам’ятника, як і його старший брат — Карл Томас Моцарт.
У концерті «Син ― великому батькові» візьмуть участь: солісти: Софія Соловій, сопрано (Україна-Італія), Зоряна Кушплер, мецо-сопрано (Україна-Австрія), Михайло Малафій, тенор (Україна), Ігор Царьков, бас (Україна-Німеччина), Галицький академічний камерний хор (Україна), Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» (Україна), Камерний хор «Gloria» (Україна). Диригент: Оксана Линів (Україна-Німеччина).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Эксклюзивные бонусы для геймеров, которые привыкли рисковать Подними сокровища с морских глубин в казино Лавина! Широкий выбор разных семян Секреты ухода за волосами Модная одежда Краснодар

Публикации