В РПЦ радіють, що Зеленський не втручається у церковні справи

25.07.2019 14:32 0

Новий президент України Володимир Зеленський не втручається в справи Церкви, і “це робить йому честь”.

Про це заявив в інтерв’ю РИА Новости 24 липня голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв), повідомляє «Релігійна правда».

“Патріарху Варфоломію обіцяли, що Порошенко залишиться при владі і доведе до кінця справу насильницького залучення в новостворену автокефалію єпископату, духовенства і вірян УПЦ (йдеться про РПЦвУ, – ред.). Але Порошенко при владі не залишився, а новий президент України не втручається в церковні справи, і це робить йому честь. кожен повинен займатися своєю справою: політики політикою, а церковні діячі церковними справами “, – сказав митрополит Іларіон.

Додамо, 31 серпня минулого року на зустрічі з Патріархом Кирилом (Гундяєвим) в Константинополі Патріарх Варфоломій просив його “вгамувати” митрополита Іларіона, який виступав зі всілякими безпідставними звинуваченнями на адресу Константинопольської патріархії.

Від 2014 року митрополита Іларіон також є персоною нон грата в Україні, що з’ясувалося 10 травня 2018 року при спробі перетнути державний кордон України в аеропорту Дніпропетровська. “Нев’їзними” в Україну поки залишаються й інші вищі керівники РПЦ МП, включаючи Патріарха Кирила (Гундяєва). На думку української влади, своєю пропагандою “руського міра” вони створювали ідеологічне підґрунтя для агресії на Донбасі.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76622/

Следующая новость
Предыдущая новость

Что посмотреть в Керчи Квартира начинается со входной двери Специализированный пансионат для больных деменцией в Киевской области Лучшее место для покупки мебели Актуальная информация о курсах валют в Виннице

Публикации