В Росії 298 Свідків Єгови стали фігурантами кримінальних справ

06.11.2019 14:12 0

Уже 298 Свідків Єгови (їх організації визнані екстремістськими і заборонені в РФ) зазнають кримінальне переслідування або несуть відповідальність за статтею 282.2 КК РФ («Організація діяльності екстремістської організації») і за статтею 282.3 КК РФ («Фінансування екстремістської діяльності»).

Статистику 1 листопада виданню «Znak.com» надали в Європейській асоціації Свідків Єгови, повідомляє "Портал-Credo.Ru".

Всі дані, наведені асоціацією, стосуються кримінальних справ, порушених за цими двома статтями Кримінального кодексу.

Загальна кількість Свідків Єгови у статусі «підозрюваний» - 72, в статусі «обвинувачений» - 145, в статусі «підсудний» - 57, в статусі «засуджений» - 26. Серед них, число Свідків Єгови, які перебувають під вартою, - 46, які перебувають під вартою заочно (в розшуку) - 4, які перебувають під домашнім арештом - 23, які мають запобіжний захід у вигляді заборони певних дій - 22, які мають запобіжний захід / примус (підписка про невиїзд, зобов'язання про явку і ін.) - 189.

Всього у відношенні членів релігійної організації порушено 122 справи за статтею 282.2 КК РФ в 47 регіонах Росії. Найбільша кількість справ - 24 - порушено в ХМАО-Югрі. 14 справ порушені в Хабаровському краї, 21 - в Приморському краї, 12 - в Кіровській області, 14 - в Єврейській автономній області. У решті регіонів порушено менше десяти справ.

Всі організації Свідків Єгови були заборонені на території Росії в середині 2017 року. Після цього в багатьох регіонах країни у послідовників цієї конфесії пройшли обшуки зі значним застосуванням сили. На них почали заводити кримінальні справи за частиною 2 статті 282.2 КК РФ ( «Участь в діяльності екстремістської організації»).

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77705/

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит Онуфрій відвідав Православну спартакіаду з греко-римської боротьби Ресурс Слототоп и его преимущества Лучшие изделия из камня Перевозка умерших по Украине Seo просування по індивідуальній вартості від компанії «Site Ok» — 4 нюанси, що впливають на ціну розкрутки сайту

Публикации