В РКЦ прокоментували заборону в’їзду в Україну польського священика

22.03.2018 12:59 15

В РКЦ прокоментували заборону в’їзду в Україну польського священика

Єпископ Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький прокоментував CREDO інформацію про те, що отцю Вєславу Пенскому, який служив у Києві, заборонили в’їзд в Україну на 3 роки за антиукраїнські висловлювання:

« Із сумом мушу підтвердити, що громадянинові Республіки Польща священику Римо-Католицької Церкви Вєславу Пенскому SAC у лютому цього року заборонили в’їзд у нашу державу на три роки. Отець Вєслав Пенскі SAC працював у парафії Христа Царя Всесвіту Римо-Католицької Церкви у Києві з 1999 до 2017 року. Належить до Товариства Католицького Апостольства (отців-паллотинів). Ситуація, що склалася, є дуже прикрою та сумною. Прикрий також факт, що про цю заборону як Церква, так і сам священик дізналися лише з медіа. Щодо причин та законних підстав ми мусимо провести детальне внутрішнє розслідування. Разом із тим хочу зазначити і підкреслити, що Римо-Католицька Церква в Україні поважає закони України та намагається всіляко працювати для добра громадян. Священики нашої Церкви служать як капелани серед військових та поранених, залучені у волонтерську допомогу постраждалим на Сході, у храмах відбуваються молебні за мир в Україні та її добробут».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/rcc_in_ukraine/70545/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сделать праздник запоминающимся поможет «Yes!Catering» Митрополит Онуфрій видав циркуляр про особливе молитовне правило всім вірянам УПЦ Оформить медицинские справки за один день Игровые аппараты Вулкан 777 Модные часы на каждый день

Публикации