В Омську заарештували подружжя за причетність до "Свідків Єгови"

08.07.2018 14:15 6

В Омську заарештували подружжя за причетність до

Суд в Омську заарештував подружжя Сергія та Анастасії Полякових за підозрою у причетності до забороненої в Росії організації "Свідки Єгови", повідомляє видання Гордон з посиланням на інформаційно-аналітичний центр "Сова".

За даними центру, це перший випадок арешту жінки за причетність до діяльності "Свідків Єгови". Передбачено, що вірян підозрюють за статтею "організація діяльності екстремістської організації або участь у такій" Кримінального кодексу РФ. Розслідування веде Азовський слідчий відділ Слідчого комітету в Омській області.

За словами вірян, 4 липня в Омську та області пройшло як мінімум п'ять обшуків у місцевих "Свідків Єгови", під час яких вилучали техніку та носії інформації. Протягом двох днів подружжя Полякових не виходило на зв'язок. Двері до їхню квартири зламано.

17 липня 2017 року Апеляційна колегія Верховного суду РФ визнала законним рішення про заборону "Свідків Єгови". За даними російського представництва забороненої організації, релігію "Свідків Єгови" активно сповідують у країні 175 тис. осіб. У Євросоюзі влітку 2017 року засудили заборону "Свідків Єгови".

7 липня 2018 року радник із політичних питань місії США при ОБСЄ заявив, що у РФ зросла кількість обшуків, арештів, затримань, а також депортацій представників "Свідків Єгови", саєнтологів, мусульман та інших релігійних меншин.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71756/

Следующая новость
Предыдущая новость

Адвентисты доставили в зону АТО более 12 тысяч литров питьевой воды Нижнее бельё Kleo Близкий к РПЦ телеканал «Царьград» начал кампанию в поддержку создания «Малороссии» Стареча деменція та дім престарілих: розуміння та підтримка Самые разнообразные игровые аппараты

Публикации