В окупований Крим привезли "бойову" ікону Путіна

01.05.2019 17:20 3

В окупований Крим привезли

В анексований Севастополь у вівторок, 30 квітня, доставили головну ікону храму збройних сил Росії "Спас Нерукотворний".

Як повідомила прес-служба Севастопольської благочинності, образ доставили в аеропорт "Бельбек", пише Обозреватель.

Після цього в супроводі роти почесної варти кортеж з іконою прибув в Херсонес.

Першим в окупованому Криму іконі вклонився командувач Чорноморським флотом Росії Олександр Моісеєв.

"Хресною ходою святий образ був перенесений в Свято-Володимирський собор, де відбувся подячний молебень, який очолив єпископ Клинський Стефан. Після закінчення Богослужіння всі прихожани мали можливість прикластися до святого образу", – сказано в повідомленні.

У найближчі дні заплановано поклоніння іконі військовослужбовців з'єднань і частин Чорноморського флоту Росії в Севастополі, Сімферополі, Феодосії, Керчі, Джанкої, Євпаторії. 13 травня, в рамках святкування дня Чорноморського флоту Росії, ікона пройде на катері від Графської пристані по севастопольській бухті уздовж стоянки кораблів флоту.

"Поклонитися головній російській військовій іконі в Севастополі можна буде до 2 травня, потім 3 травня образ відправлять до Сімферополя, в Свято-Олександро-Невський кафедральний собор. 5 травня образ "Спас Нерукотворний" виставлять в Феодосії, у храмі Святої Катерини. 7 травня – в Керчі, в храмі Іоанна Предтечі. 8 травня ікона буде виставлена в Джанкої, у соборі Покрова Пресвятої Богородиці. 12 травня "Спас Нерукотворний" повернеться до Севастополя, в храм Архістратига Божого Михаїла", – сказано в повідомленні.

Ікону "Спас Нерукотворний" створили за дорученням президента Росії Володимира Путіна, а 28 квітня її освятив патріарх РПЦ Кирило.

У анексованому Севастополі 13 травня заплановані заходи з нагоди 236-ї річниці заснування Чорноморського флоту Росії.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/75632/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбирать хорошее казино в 2019 году Реле напряжения, защита электроприборов. У столичному Відкритому православному університеті відбудеться лекція афонських ченців Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса У парламенті запропонували починати пленарні засідання з молитви "Отче наш"

Публикации