В країні активно діє Українська мусульманська ініціатива з пропаганди безоплатного донорства крові

28.08.2018 16:03 0

В країні активно діє Українська мусульманська ініціатива з пропаганди безоплатного донорства крові

Ініціатор проведення подібних акцій створила у соцмережі Facebook сторінку Української мусульманської ініціативи з пропаганди безоплатного донорства крові та її компонентів «Стань донором», де в публікаціях роз’яснюється, чому безоплатна кроводача настільки важлива, яким повинен бути спосіб життя і раціон харчування людини, що зважилася подарувати частинку себе заради порятунку життя іншого, які існують протипоказання та обмеження, і повідомляється про донорські дні в Ісламському культурному центрі:
— Ваша кров стане у пригоді, адже наприкінці літа донорів зазвичай мало (даються взнаки відпустки та шалена біганина перед навчальним роком для всіх, в кого вдома є школярі, студенти або викладачі), а потреба в донорській крові не лише не меншає, а навпаки, зростає (літній травматизм, аварії, загострення хронічних хвороб, тощо плюс до цього вже наявні реципієнти, котрим, попри вихідні, треба продовжувати лікування), — пишуть організатори акції, закликаючи і мусульман, і немусульман завершити літо доброю справою. — Долучайтеся! Традиційно раді бачити всіх, незалежно від віросповідання! З нас вже традиційно — чай з солодощами, бутербродики для відновлення після кроводачі, а також тепла компанія. Чекаємо на вас в Ісламському культурному центрі 31 серпня 2018 р., з 9:00 до 13:00.
Для тих, хто хоче стати донором, але не знає, як підготуватися, в пригоді Пам’ятка донора, видання третє (україномовне та ілюстроване). Переглянути та завантажити електронну копію можна тут (кожна сторінка окремо) або тут (розгортами, щоби не розривати схеми навпіл), а отримати паперову копію — в Ісламському культурному центрі Києва. Пам’ятку розроблено активісткою Тетяною Євлоєвою та дизайнером Марією Захарченко ексклюзивно для проекту Стань донором, тож будь-яке копіювання та публікація має проводитися винятково з посиланням на авторство.
Свого часу активісти-мусульмани створили відеоролики, що закликають людей рятувати життя інших через донорство: «Стань донором — рятуй життя!» та «Українські мусульмани закликають здавати кров».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сучасні елеватори Серебряные крестики от храма святого Николая Как научить детей английскому языку? Поисковое продвижение интернет магазинов Молоді греко-католики створюють спільноту «Покоління Любомира»

Публикации