В костелі на Рівненщині археологи відкрили княжу усипальницю

09.10.2017 12:53 6

В костелі на Рівненщині археологи відкрили княжу усипальницю

Керівник експедиції Олексій Войтюк розповів, що археологи знайшли декілька могил. Там відкопали кістки, черепи, залишки кераміки та цвяхи. Він каже, що найімовірніше тут були поховані князі Чарторийські.
Раніше розкопками ніхто не займався. У 1993 році храм відчинили і знайшли розкидані по підлозі кістки. Перед цим в костелі працювали чорні археологи, впевнений ініціатор розкопок Сергій Мініч.
«За тиждень роботи експедиція відкрила княжу усипальницю. Офіційно, близько ста років ніхто не заходив до усипальниці. Але, не офіційно... сліди чорних шукачів скарбів даються в знаки. Найбільше шокує те, що людські рештки, в перемішку з землею, розкидані просто під ногами. Чорні археологи знищують усе, та не мають нічого святого! Напередодні експедиції були скептики, які закидали, що ми втручаємося в чужі могили. Ні, не втручаємося! Навпаки, хочемо, аби рештки предків княжого роду були гідно поховані», - написав у Фейсбуці Сергій Мініч.
За його словами, на розкопки дав дозвіл отець, який нині проводить тут служби. Кошти на проведення робіт виділили із місцевого бюджету.
Після антропологічного дослідження кістки та черепи перепоховають.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Покупка рюкзака в Украине Услуги груз-такси круглосуточно в Киеве Тренинги по работе с опорными точками Получение американской визы для украинцев быстро и безопасно Мінюст затвердив положення про Душпастирську раду з питань релігійної опіки в пенітенціарній системі ккраїни

Публикации